Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Z kliniky na mólo: Z chorého dievčaťa sa stala modelka!

Cassie sa dala na dráhu úspešnej modelky Zobraziť galériu (2)
Cassie sa dala na dráhu úspešnej modelky

STOURBRIDGE - Na mladú Angličanku s cystickou fibrózou sa počas pobytu v nemocnici usmialo šťastie. Natrafila tam na modelingového skauta, ktorý ju odfotografoval a zavolal do svojho štúdia. Odvtedy sa z Cassie Hawthorneovej (22) stala úspešná modelka, ktorá má za sebou kampane pre veľké obchodné reťazce či televízne reklamy.

Na začiatok svojej kariéry si dievčina spomína takto: "Bola som v Detskej nemocnici v Birminghame keď ma oslovil jeden fotograf. Potom to už išlo veľmi rýchlo. V šestnástich rokoch sa mi splnil sen a stala som sa modelkou."

Čo mladú ženu teší najviac je, že choroba jej prácu príliš neovplyvňuje. Cystickú fibrózu jej diagnostikovali keď mala iba päť týždňov. Každý deň musí absolvovať tri hodiny fyzioterapie a dýchacích cvičení, aby sa podarilo zredukovať tie najhoršie symptómy, vždy sa jej to však podarí zladiť s fotením.

Cassie sa nedávno dostalo mimoriadnej pocty, keď ju predstavitelia britského Spolku združujúceho pacientov s cystickou fibrózou požiadali, aby sa stala tvárou týždňa venovaného tejto chorobe postihujúcej dýchací a tráviaci trakt. Momentálne sa Cassie nachádza v Ázii, kde chce precestovať Thajsko, Vietnam, Laos a Kambodžu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu