Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Trpí 12 alergiami na jedlo, žije iba na ryži!

Micaela a jej porcia ryža, na ktorú je odkázaná
Micaela a jej porcia ryža, na ktorú je odkázaná

LONDÝN/BRATISLAVA - U bývalej kuchárky Micaely Staffordovej (53) sa pred desiatimi rokmi rozvinula širokospektrálna alergia. Hoci túži po smaženom a pečenom jedle, jej telo odmieta potraviny, ktoré obsahujú mlieko, lepok, pšenicu, cukor, oleje a tuky. Matka dvoch detí musí preto jesť na raňajky, obed a večeru iba varenú bielu ryžu!

Dietológovia, gastroenterológovia a dokonca aj neurológovia boli zmätení z jej ochorenia, ktoré prepuklo v roku 1999. Vtedy začala mať bolesti hlavy z mlieka a mliečnych výrobkov. Ako roky plynuli, množstvo potravín, ktoré nemohla jesť sa dostalo až k bodu, kedy jej zostala iba ryža.

Ak zje niečo, čo by nemala, trpí migrénami, hnačkami a bolesťami kĺbov po celom tele. Choroba ju doslova pripúta na posteľ a nemá na nič energiu.

Žena z anglického Loughboroughu bola nútená prestať sa stravovať v reštauráciách, pretože používajú olej aj pri ryži. Radšej si kúpila plynový sporák, hrnce, panvice, takže ak niekam musí ísť, varí sisama.

Svojej práce v pohostinstve sa musela vzdať už pred desiatimi rokmi a prakticky je uväznená doma. Kvôli skolióze sa občas pohybuje iba na vozíku. Jej spoločenský život je takmer nule.

"Niekedy mám pocit, že už nemám viac síl bojovať. Chcem späť svoj život. Nechcem žiť takto. Tak veľmi mi chýba zmrzlina a dezerty. Chcem niečo s chuťou. Je to pre mňa čím ďalej ťažšie," hovorí žena, ktorá dokonca aj piť môže iba vodu alebo feniklový čaj.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu