Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Vedec tvrdí: Človek nepochádza z opice, ale z rýb!

Embryo staré dvai až tri mesiace
Embryo staré dvai až tri mesiace

LONDÝN/BRATISLAVA - Britský vedec Dr. Michael Mosley hovorí, že hoci sa to zdá čudné, ľudia sa vyvinuli z rýb. Dôkazy možno nájsť nielen vo fosíliach, ale aj vo vnútri našich tiel či na tvári.

Tvár predstavuje najvýraznejší rys, ktorý povie svetu, čo cítite, kto ste a odkiaľ ste. Aj keď žiadne dve tváre nie sú úplne rovnaké, majú mnoho spoločných charakteristík: dve oči, nos, ústa a philtrum.

Ide o drážku na hornej pere, ktorá sa nachádza tesne pod nosom. Pozeráte sa na ňu každý deň v zrkadle, ale nikdy ste o nej nepremýšľali.

Nemá žiadnu zjavnú funkciu, ale je kľúčom k našej rybej minulosti a pôvodu. Tvár sa tvorí v maternici v prvých pár mesiacoch života, od okamihu, kedy sme vyzerali ako zrnko ryže.

Video ukazuje, ako dochádza k tomuto procesu. Bolo urobené z vysoko kvalitných snímok ľudských embryí v raných fázach vývoja, na univerzitách a v nemocniciach.

Človek je z ryby

Ak sa budete pozerať pozorne, uvidíte, že ľudská tvár sa skladá z troch hlavných sekcií. Ľudské embryo vyzerá veľmi podobne ako zárodok iných cicavcov, vtákov a obojživelníkov, ktoré sa vyvinuli z rýb.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu