Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Na recepciu v Buckinghamskom paláci pripravili 10 tisíc chlebíčkov

Okolie Buckinghamského paláca počas svadby
Okolie Buckinghamského paláca počas svadby

LONDÝN - Na recepcii v Buckinghamskom paláci, rezidencii britskej kráľovnej Alžbety II., sa dnes po svadbe princa Williama s Kate Middletonovou zúčastnilo okolo 650 hostí. Jedlo sa podávalo formou bufetových stolov.

Nápojom dominovalo šampanské značky Pol Roger NV Brut Réserve, ale pili sa, samozrejme, aj iné nealko i alkoholické nápoje.

Tím dvoch desiatok kuchárov pripravil pre hostí ako zájedku k ušľachtilému perlivému moku 10.000 kanapiek - malých obložených chlebíčkov -, a to výlučne za použitia domácich britských surovín pochádzajúcich od firiem disponujúcich kráľovským oprávnením.

Medzi rozmanité kanapky patrili napríklad krabí šalát na palacinkách s citrónom, kačacia paštéta s hustou ovocnou omáčkou čatní, kolekcie cestovín v tvare palmových listov so syrovými tyčinkami, rolády z kozieho syra s karamelizovanými vlašskými orechmi, škótsky údený losos a palacinky s cviklou, torty so žeruchou a špargľou, varená špargľa s holandskou omáčkou na namáčanie, prepeličie vajíčka so zelerovým šalátom, yorkshirský puding s plátkami hovädzej sviečkovice a chrenovou penou, pralinky z mliečnej čokolády s orechmi, tortičky s rebarborovým pudingovým krémom obaleným v karameli či pralinky z mliečnej čokolády s orechmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu