Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Živé kosačky na trávu?

KOŠICE - Živé kosačky na trávu?! Nezvyčajný pohľad sa núka v priemyselnom areáli na Južnej triede v Košiciach, kde priamo pod oknami Drevony žije deväťčlenné stádo oviec, baranov a jedna koza. Ešte do roku 1999 by bol takýto netradičný chov protizákonný. Odvtedy však nariadenie o tom, kde sa môžu chovať hospodárske zvieratá, v Košiciach neexistuje. A tak - čo nie je zakázané, to je povolené...

Vďaka absentujúcemu nariadeniu dnes možno chovať hospodárske zvieratá prakticky kdekoľvek. Podobné prípady sa dajú riešiť iba súdnou cestou. Ľudom z okolitých firiem však stádo oviec neprekáža. Podľa veterinárov sú zvieratá síce dobre živené, no špinavé a zanedbané. Podľa nich by sa im mala pravidelne čistiť podstielka. „Staráme sa o ne, chodí sem pravidelne aj veterinár. Onedlho ich prídu aj ostrihať,“ tvrdia chlapi z neďalekého skladu s drevom. Majiteľa podľa nich nemajú: „Sú skrátka naše. Pasú sa v areáli, kde je veľa trávy. Aspoň tu nie je burina,“ zhodujú sa.

O zvláštnom chove v priemyselnom areáli doteraz nevedeli ani úradníci oddelenia výstavby a životného prostredia košickej mestskej časti Juh. No prisľúbili, že sa na problém pozrú. „Doteraz nás na to nikto neupozornil. Pôjdeme sa tam pozrieť a informovať budeme aj hygienikov,“ povedala vedúca oddelenia Eva Horáková. V minulosti už riešili problém s ošípanou na dvore rodinného domu. Jej majiteľ vtedy neporušil žiadne zákony, no nešťastní susedia vyhrali občianskoprávny spor na súde a zviera muselo ísť z dvora preč.

Superakcia Nového Času: Vaše tipy za naše peniaze! >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu