Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Hriešne drahá tequila, vo fľaši za takmer 5 miliónov!

Najdrahšia tequila na svete
Najdrahšia tequila na svete

MEXIKO - Cestu okolo sveta začala v stredu v Mexiku najdrahšia fľaša tequily, aká kedy bola vyrobená. Unikátny kus v cene 3,5 milióna dolárov (4,9 milióna eur) je z keramiky a potiahnutý skoro dvoma a pol kilogramami platiny, ktorá je navyše osadená 4100 diamantmi.

Vo vnútri sa nachádza tequila Ley .925 z pálenice Hacienda de Capilla. Nápoj vyrobili zo špeciálne vybraného agáve a sedem rokov zrel v sude. Vraj už majú najmenej troch záujemcov o kúpu.

Fľašu v stredu vystavili v Guadalajare. Metropola mexického štátu Jalisco sa tak stala prvou etapou jej cesty okolo sveta. Tá bude zahŕňať New York, Madrid, Londýn, Berlín, Hongkong, Paríž a Moskvu.

Výroba fľaše trvala desať mesiacov a podieľalo sa na nej sedemnásť mexických umelcov a remeselníkov. Diamanty o váhe 0,05 až 0,5 karátu pochádzajú z brusiarní z izraelského Tel Aviv.

Spoločnosť Hacienda la Capilla oznámila, že o fľašu už prejavili záujem najmenej traja ľudia. Ak sá nepredá za uvádzanú cenu 3,5 milióna dolárov, chcú ju ponúknuť v dražbe, ktorá by sa konala v Guadalajare.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu