Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Diamanty za milión sa stratili, polícia prípad odložila

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Profimedia)

PLZEŇ – Českí policajti odložili prípad krádeže diamantov za viac ako milión korún, ktoré sa stratili vlani na jar. Spolupracovali aj so zahraničnými kolegami, preverili všetky osoby, ktoré so zásielkou prišli do styku, z krádeže však nikoho neusvedčili.

"Minulý týždeň sme prípad odložili, pretože sa nepodarilo zistiť páchateľa," citoval denník Právo policajnú hovorkyňu Martinu Korandovú.

Krádežou diamantov sa polícia začala zaoberať po tom, čo dostala trestné oznámenie od plzeňskej firmy, ktorej sa zásielka drahých kameňov stratila. Server novinky.cz vtedy uviedol, že trestné oznámenie podala firma Diamonds International Corporation po tom, čo jej pracovníci zistili, že sa stratila zásielka diamantov z belgických Antverp.

Podľa serveru doručila kuriérska služba tri krabice s objednanými diamantmi, dve z nich ale boli prázdne. "Kvalifikovali sme to ako krádež. Škodu firma vyčíslila na 1,3 milióna korún,“ (cca 52 tisíc eur) uviedla hovorkyňa polície Martina Habrová.

Novinky vtedy napísali, že krabice, v ktorých diamanty chýbali, boli poškodené. Belgická strana potvrdila, že cenné kamene poslala do Česka vo všetkých troch balíkoch. Diamanty boli určené na výrobu šperkov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu