Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Nevšedná záľuba: V ženských šatách spieva rád

„Tieto dva kostýmy mi darovala Eva Máziková,“ vraví spevák-imitátor. Zobraziť galériu (3)
„Tieto dva kostýmy mi darovala Eva Máziková,“ vraví spevák-imitátor.

BRATISLAVA - Muž viacerých tvárí a hlasov - najmä ženských! Peter Masár (48) z Bratislavy je cez deň zamestnancom fotopredajne, no večer sa mení na nepoznanie. Oblečie si dámsku róbu, nalíči sa, nasadí si jednu z parochní a vystupuje ako imitátor populárnych slovenských a českých speváčok. Netradičnému koníčku sa venuje už 18 rokov.

Peter spieva od detstva a preskákal množstvo amatérskych súťaží. Pochádza z dedinky pri Bánovciach nad Bebravou, takmer štvrťstoročie žije v Petržalke. Nápad, aby vystupoval v ženských šatách, mu vnukla manželka. „Rozmýšľal som nad tým takmer rok. Napokon som sa do toho pustil s podporou viacerých hercov a umelcov, ktorých som spoznal pri svojom predchádzajúcom zamestnaní v televízii,“ spomína Masár, ktorý napodobňuje Martu Kubišovú, Marcelu Laiferovú, Evu Kostolányiovú, Janu Kociánovú, Helenu Vondráčkovú či Zoru Kolínsku.

„Od speváčok som dostal na ich napodobňovanie súhlas. Ľudí takéto amatérske umenie zaujíma a aj to je dôvod, prečo to robím,“ pokračuje. Ako vraví, ľudia v hľadisku často váhajú, či na scéne je muž alebo žena. Ako to však vnímajú Masárovi blízki? „Sú radi, že to robím, neprekáža im to a podporujú ma. Manželka mi dokonca šije kostýmy podľa vystúpení v televízii,“ vysvetľuje spevák. Na každé vystúpenie Masár prichádza v predstihu. „Líčim sa sám, a preto potrebujem dostatok času na prípravu. Niekedy sa upravujem podľa fotografií speváčok,“ dodáva Peter Masár, ktorý bude najbližšie vystupovať na dúbravských hodoch.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu