Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Hororové šperky: Prsia či ruky si zavesíte na telo!

Brošňa od Margaux Lange Zobraziť galériu (14)
Brošňa od Margaux Lange

NEW YORK – New York ako hlavné mesto módy opäť nesklamal. Ruky, zadok alebo prsia si môžete zavesiť ako náušnice alebo náramok. Otázne však je, či to v honbe za trendmi tentoraz trošku neprehnali.

Umelkyňa Margaux Lange si najznámejšiu bábiku na svete obľúbila natoľko, že na svojej stránke ponúka naozaj neobvyklé šperky. Tie totiž vyrába z jednotlivých častí tela bábiky Barbie, ktoré pôsobia naozaj hororovo. Každá jedna časť sa dá využiť. Náramok zo zadku, náušnice z očí, náhrdelník z úst a rôzne kombinácie dielov bábiky patria do kolekcie „Plastic Body Series“, pričom jednotlivé časti sú uchytené na striebre.

A ako vznikol tento nápad? Margaux Lange sa pokúsila z masového produktu vytvoriť ručne vyrobený šperk. Priemerná cena šperkov sa pohybuje okolo 100 eur. „Barbie bola nesmierne dôležitá pre podporu môjho kreatívneho ja už v detstve a paradoxne sa to prenieslo aj do mojej dospelosti. Chcem tým povedať, že s Barbie sa mi spájajú príjemné spomienky,“ píše na svojom blogu Lange.

Mladá umelkyňa síce študovala umenie, ale či sú práve takéto šperky umelecky hodnotné, musí zvážiť každý sám. Pozrite si jej tvorbu v GALÉRII.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu