Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Učiteľka kritizovala žiakov na Facebooku, prišla o prácu

ilustračné foto
ilustračné foto

WASHINGTON - Učiteľka na základnej škole v New Jersey neďaleko New Yorku prišla o prácu kvôli údajne nemiestnym poznámkam, ktoré šírila na Facebooku o zverených prvákoch. Triedna ich podľa agentúry AP označila za budúcich kriminálnikov, na čo sa sťažovali rodičia detí.

Podľa denníka The Record pedagogička zo školy Paterson School 21 okrem iného napísala, že si pripadá ako väzenská dozorkyňa. Rodičom sa takéto poznámky nepáčili a žiadali, aby ich deti boli premiestnené do inej triedy.

Učiteľka o svoju triedu prišla, potvrdil v piatok riaditeľ školy Donnie Evans. Prípad teraz prešetruje okresná školská inšpekcia.

Predseda školského výboru Theodore Best novinám povedal, že triedna učiteľka dostala výpoveď, pretože "incident vyvolal vážne problémy", ktoré bránili fungovaniu školy. "Nemôžete niekoho len tak vyhodiť za niečo, čo dal na Facebook, ale ak to prekročí určitú hranicu a dotýka sa to triedy, treba zakročiť," povedal Best.

Incident pripomína podobnú udalosť, ktorá sa odohrala pred niekoľkými týždňami v blízkosti Philadelphie. Britská učiteľka tam bola suspendovaná kvôli údajne neúctivému blogu, na ktorom zverenú mládež označila za "rozmaznaných lenivých tárajov".

V Chicagu sa podobne rieši prípad učiteľky, ktorá na svoju facebookovú stránku umiestnila fotografiu sedemročnej žiačky s účesom ozdobeným farebnými cukríkmi. Učiteľka to nenechala bez uštipačného komentára a matka dievčatka si na učiteľku sťažovala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu