Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Svadobné šaty z "toaleťáka"? Žiadny vtip ale módny hit!

Minuloročný víťazný model od Galit Zeiermanovej Zobraziť galériu (6)
Minuloročný víťazný model od Galit Zeiermanovej

WASHINGTON - Svadobný deň považuje takmer každá dievčina za jednu z najdôležitejších udalostí vo svojom živote. Je to však drahý špás, najmä čo sa týka svadobných šiat. S trochou vynaliezavosti si však môžete vyrobiť róbu, ktorá vás nebude stáť takmer nič.

Všetko čo k tomu potrebujete, je zopár roliek toaletného papiera. Aspoň to tvrdí portál cheap-chic-weddings.com, ktorý tento rok už po siedmy krát usporiadal súťaž o najkrajšie svadobné šaty z materiálu, ktorý sa bežne používa na dôverne známy účel. Postup je ľahký; vezmete lepiacu pásku, lepidlo, toaletný papier a zvyšok je už na vašej fantázii, ktorej sa medze nekladú.

Súťažiace majú na zhotovenie šiat šesť týždňov, ich fotku potom pošlú zakladateľke portálu Susan Bainovej. Autorka najlepšieho modelu dostane tisíc dolárov (808 eur), druhá v poradí obdrží 500 (404 eur) a tretia 250 (202 eur).

Bainová uviedla, že spotreba "toaleťáka" sa u jednotlivých súťažiacich líši. "Jednej žene pri výrobe šiat stačili štyri rolky, iná ich zas spotrebovala až 40. Závisí to od hrúbky svadobnej róby." Spomína si na jednu účastníčku, ktorá bola tak dôvtipná, že z navlhčeného papiera vyrobila kvety, ktoré pripevnila na šaty.

Jednou z podmienok zapojenia sa do súťaže je i to, aby sa šaty pri obliekaní a vyzliekaní nerozpadli. "Chceme, aby ich počas finále na sebe predviedla modelka. Za závoje či klobúčiky sa udeľujú body navyše," povedala organizátorka. 

Minuloročnou víťazkou je Izraelčanka Galit Zeiermanová, ktorej výroba šiat trvala mesiac. Bainovú upútala netradičným krátkym modelom s ramienkom cez jedno plece.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu