Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Pomóóc, vytiahnite ma!

Jumbova prechádzka po džungli sa skončila v jame plnej blata.
Jumbova prechádzka po džungli sa skončila v jame plnej blata.

BANGKOK - Obdobie dažďov v džungliach juhovýchodnej Ázie nebýva dobrým obdobím ani pre zvieratá. Rozvodnené rieky a blatisté cestičky sú zákernou pascou najmä pre „ťažkotonážnikov“. Svoje by o tom vedel povedať 50-ročný slon z thajskej džungle, ktorý uviazol v jame plnej bahna a o jeho život bojujú desiatky ľudí.

Pre 5-tonového Jumba sa prechádzka džungľou pred siedmimi dňami neskončila šťastne. Sympatického obyvateľa dažďového pralesa na východe Thajska zradil rozmočený terén, keď šliapol zadnou nohou do jamy plnej bahna a ostal v nej trčať. Hrdinský veterán džungle sa však nevzdal a úporne bojoval, aby sa dostal z blata von. Pri tejto snahe si však poranil prednú pravú nohu a ostal bezmocne uviaznutý v jame. „Čo len so mnou bude?“ pýtal sa Jumbo sám seba so strachom o život. Trápili ho smäd a hlad po obľúbených banánoch. Našťastie sa však na mieste objavili ľudia a okamžite sa chopili záchrany.

Úloha vytiahnuť 5-tonového Jumba sa však ukázala príliš ťažká, keďže záchranári disponovali iba obmedzenou výbavou a ocitli sa na mŕtvom bode. O Jumba je však postarané. Má pravidelný prísun potravy, a aby nedostal infekciu, dostáva lieky vo svojich milovaných banánoch. A o krátky čas už bude možno z nenávidenej jamy von. Záchranári sa totiž rozhodli zavolať žeriav, ktorý Jumba vytiahne. Potom si dolieči zranenú nohu a opäť sa bude môcť prechádzať pralesmi. Na zradný terén si však už určite dá väčší pozor.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu