Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Víťaznú Tatru 815 staval viac ako rok

Tohtoročný víťaz prestížneho Lippens cupu za najkrajší model Marek Kassa (28) z Nových Zámkov s papierovou Tatrou 815. Zobraziť galériu (3)
Tohtoročný víťaz prestížneho Lippens cupu za najkrajší model Marek Kassa (28) z Nových Zámkov s papierovou Tatrou 815.

POPRAD – To bola nádhera! Dokonalé zmenšeniny bojovej techniky, lodí, áut, motocyklov, vlakov a figúrok. Kreácie z plastu, kovu a papiera mohli Popradčania obdivovať na 16. ročníku súťažnej prehliadky modelov a modelárov Plastic session, ktorá sa počas víkendu konala v Poprade.

Do metropoly pod Tatrami sa svojimi výtvormi prišlo pochváliť 209 modelárov z Česka, Maďarska, Poľska a Slovenska. Spolu vystavili 540 modelov, ktoré súťažili v 22 kategóriách. „Modelov i modelárov je v porovnaní s minulým rokom viac. Pribudli nám modely najmä v kategórii bojových vozidiel. Viac je aj modelov z papiera a figúrok,“ uviedol organizátor súťaže Leopold Klas (58) z Klubu plastikových modelárov Tatranskí orli. Plastic session patrí k najväčším súťažiam svojho druhu na Slovensku. Každý model sa musí čo najvernejšie priblížiť k originálu. Ako sa to modelárovi podarilo, skúma porota. Tá včera rozdala desiatky ocenení. To najprestížnejšie - Lippens cup získal Marek Kassa z Nových Zámkov (28) za papierový model Tatry 815 s domiešavačom betónu. „Modelárstvu sa venujem od ôsmich rokov. Staviam výlučne nákladné vozy. Dosiaľ som ich vyrobil asi 30. Tatru 815 som staval rok a 3 mesiace. Všetko som si vyrobil ručne,“ pochválil sa modelár.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu