Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

O Črepinách okolo sveta informuje nová podstránka www.joj.sk

O Rasťovej ceste informuje nová podstránka www.joj.sk
O Rasťovej ceste informuje nová podstránka www.joj.sk

Televízia JOJ včera večer sprevádzkovala internetovú podstránku (http:// crepiny.joj.sk alebo priamy preklik cez banner na www.joj.sk) informujúcu o všetkých podrobnostiach cesty reportéra Črepín Rastislava Ekkerta, ktorý sa po vzore hrdinov románu Julesa Verna snaží obísť Zem bez použitia lietadla za 80 dní.

Súčasťou stránky je okrem fotogalérií, denníka, či presnej trasy aj podrobný rozpočet cesty rozpísaný po jednotlivých položkách. Návštevník stránky sa tak napríklad dozvie, koľko zaplatil Rasťo za palubný lístok na trase Savona – Alexandria, či koľko minul na ubytovanie v Dubaji.

Rasťo dnes po obede konečne opustil Dubaj a na drevenej bárke Fateh Salamat plne naloženej kartónovými škatuľami a sudmi s neznámym obsahom si to namieril spolu s kameramanom Tomášom Tóthom do indického Bombaja. Osemčlennú filipínsku posádku vedie indický kapitán Ahmed, ktorý ešte v prístave cez tlmočníka sľúbil, že sa pokúsi prekonať „traťový rekord“ lode a cestu do Bombaja stihne namiesto šiestich dní za päť. V týchto chvíľach sa však už Rasťo nachádza opäť pri brehoch Spojených arabských emirátov. Búrka na mori totiž donútila kapitána prerušiť plavbu a hľadať bezpečného útočisko v plytších vodách.

„Práve sa začalo zatiaľ najväčšie dobrodružstvo tejto cesty. Angličtina nikoho z posádky nesiaha za číslovku desať a tak naša komunikácia je už teraz veľmi obtiažna. Hoci sa zdá, že bohovia morí príliš mojej púti neprajú, verím, že koncom budúceho týždňa už budem pri indickom kari v Bombaji spomínať na vlny Indického oceána iba v dobrom,“ hovorí Rasťo. Trasa Dubaj – Bombaj meria vzdušnou čiarou takmer 2000 kilometrov, lodná trasa je však prirodzene oveľa dlhšia.

Najbližšie Črepiny okolo sveta za osemdesiat dní odvysiela TV JOJ budúci štvrtok o 22:10.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu