Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Rasťo Ekkert hľadá v Dubaji bárku na viac ako 2 000 kilometrový presun do Indie

Rasťo Ekkert Zobraziť galériu (2)
Rasťo Ekkert

Reportér Črepín Rastislavi Ekkert, ktorý sa po vzore hrdinov románu Julesa Verna snaží obísť Zem bez použitia lietadla za 80 dní včera večer dorazil do Dubaja, hlavného mesta Spojených arabských emirátov.

Keďže mu však, kvôli nepredvídanému egyptskému meškaniu, kde stroskotal trajekt, ktorým sa mal presúvať, pôvodne plánovaná loď z Dubaja do Bombaja odplávala, musí nájsť cestovateľ náhradné riešenie.

Dnes už nie je čas na dohodu so žiadnou zo známych prepravných spoločností o možnom nalodení sa na niektorú z veľkých nákladných lodí. Preto Rasťo popoludní zamieril do malého prístavu v Al Sharjah pri Dubaji, kde sa pokúša dohodnúť na preprave na indický subkontinent s majiteľmi drevených bárok, ktorý obchodujú so zámorím „v malom“.

„Dve tisíc kilometrovú plavbu po šírom Indickom oceáne na malých podlhovastých dhow, si síce neviem ani predstaviť, no do Indie sa chcem dostať stoj čo stoj do budúceho týždňa,“ hovorí odhodlane Rasťo Ekkert. Pôvodná plavba veľkou nákladnou loďou mala trvať v závislosti od počasia päť až šesť dní, miestni obchodníci tvrdia, že za takýto čas to dokážu tiež. Bratislavský produkčný tím Črepín okolo sveta za 80 dní Rasťovi v tejto situácii nevie pomôcť. Kým pôvodne plánovaná doprava bola dohodnutá modernými komunikačnými prostriedkami za pomoci príslušných veľvyslanectiev a obchodných zastúpení, faxovať ani mailovať sa do Al Sharjah nedá nikomu. Všetko je teraz na Rasťovi a jeho vyjednávacích schopnostiach...

Rasťo do dnešného dňa (14 dní) precestoval približne 7 500 kilometrov.

Najbližšie Črepiny okolo sveta za osemdesiat dní odvysiela TV JOJ už zajtra teda, vo štvrtok, o 22:05.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu