Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Jozef Ševc: Našou ambíciou je zastaviť biedu

BRATISLAVA - Priznáva chyby komunizmu, no je naň hrdý. Európska únia nás komanduje a Ficov Smer nebude v prípade nástupu k moci robiť ľavicovú politiku. Brunetky sú lepšie než ostatné, aj keď všetky ženy sú pekné, len málo pijeme. Toto všetko odhalil o predsedovi KSS Jozefovi Ševcovi jeho rozhovor s čitateľmi Nového Času.

Anonym
Pán Ševc, chceli by ste zažiť to, čo moja rodina v roku 1953, keď ju z politických dôvodov vysťahovali a musela bývať v rozpadnutom dome?
-

- Ja som to zažil. Môjho otca odvliekli do Jáchymova. Mňa o týchto veciach netreba presviedčať. Áno, boli to chyby.

Boli to chyby. A vy, komunista, sa tu teraz rozdrapujete ako hrdina...

- A súčasná garnitúra nerobí chyby? A sú ďaleko horšie. V 50. rokoch sa aspoň začalo budovať a stavať. Čo sa robí dnes?

Čitateľ z Trnavy
- Tak ako nás kedysi komandovali komunisti z RVHP, tak nás teraz komandujú z Európskej únie. Je to podľa vás tak?


- V niečom máte pravdu. Každý hľadá východiská, ako realizovať spoločný program. Keď sme už niekam vliezli, musíme nejaké pravidlá dodržiavať. Ale keď sa pýtate, či nás komandujú, máte pravdu: Komandujú!

Anonym
- Čo s takými poslancami, ktorí zradia nielen svojich voličov, ale aj svoju stranu? Príkladom je aj pán Hopta, ktorý bol zvolený za KSS, a teraz chce vraj spraviť všetko pre to, aby KSS rozbil. Myslím, že takíto politici sú bezcharakterní. Čo vy na to?


- Je to v prvom rade vec charakteru. Keď idem do politiky, idem tam z nejakého presvedčenia, s nejakou ideou. Politici, a to nielen Hopta, ktorí odišli zo svojich strán, dokázali, že im išlo o niečo iné - o osobný prospech. Pre nás to bola veľká škola a tieto chyby sa už nebudú opakovať.

Anonym
Česť práci, súdruh Ševc. Sledujem tú politickú situáciu u nás a v Čechách a je zarážajúce, že kým tam komunistom rastú preferencie, u nás stagnujú. Nebol prvým ohniskom rozkladu strany pán Arvay?


- To nie je podstatné. Nám ide hlavne o presadzovanie hodnôt. Ako v živote, tak aj v politike, čo odhníva, to zaniká. Len jednotlivec nemôže zvrátiť programovú líniu. Ľudia časom pochopia, o čo nám ide a preferencie nám stúpnu.

Eva z Levíc
- Po tých štyridsiatich rokoch, čo KSS na Slovensku pôsobila a ako pôsobila, ako ste si vlastne vy ako človek odôvodnili to, že ešte stále dokážete pôsobiť ako politik pod značkou komunistickej strany?


- Každý šiesty človek na svete svojím spôsobom verí komunistom a verí myšlienke socializmu. Verím v sociálnu spravodlivosť a v sociálne hodnoty. Aj francúzska revolúcia mala rovnaké heslá ako my.

To je pekné, ale nechcete za tým všetkým zlým urobiť čiaru a aspoň zmeniť názov, začať niečo nové s čistým štítom?

- To je váš uhol pohľadu. My sa však nemôžeme oddeliť od toho, čo bolo historicky dané. My sa z histórie vieme poučiť, no, žiaľ, ľudstvo sa z nej nevie poučiť. Tí, čo dnes riadia vládu, robia ďaleko väčšie chyby, ako robili komunisti. My sme toho urobili veľa. Čo urobili tí, ktorí za 16 rokov všetko predali?! Nič z toho nemáme!

Marek zo Senca

- Veríte, že sa dostanete do parlamentu?


- Ak nepríde k veľkému politickému zemetraseniu, tak áno. Sme presvedčení, že vieme presvedčiť voliča. Percentá nie sú podstatné, podstatné je toto naše presvedčenie. Ľudia pochopia, o čom je táto spoločnosť, o čo nám ide.

Michal z Dubnice
- Myslíte si, že budete v budúcej vláde?


- Našou ambíciou je zastaviť biedu. Preto nemusíme byť vo vláde. Trúfame si tak na 7 - 8 percent. Potrebujeme, aby sme boli v parlamente, a videli, čo sa bude diať.

- A keby ste dostali ponuku povedzme zo strany Smeru, prijali by ste ju?

- To je, samozrejme, vec dohody. Záležať bude na programe. Mýli sa však ten, kto hovorí, že Smer a Fico budú robiť ľavicovú politiku.

Zuzana z Martina

- Ja by som sa vás rada opýtala, s ktorou političkou alebo osobou známou verejnosti by ste si vedeli predstaviť spoločne strávený večer?

- Musím povedať, že ste ma zaskočili. Na takúto otázku som nebol pripravený. My s našimi poslancami či už poslanecky, alebo pracovne trávime čas. Každý, kto chce o serióznych veciach diskutovať, je vítaný.

- A keby chcel niekto diskutovať nielen o serióznych veciach, ale aj súkromných...

- Podľa toho, či sú to súkromné o výchove, rodine, deťoch, spoločnosti, dovolenkách...

- Tak mi aspoň povedzte, z ktorého poslaneckého klubu sú najkrajšie poslankyne?

- Každá žena je pekná, závisí len od uhla pohľadu. Niet škaredých žien, je len málo vodky. Páčia sa mi skôr brunetky.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu