Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Magda Vyletelová zo skupiny P.S.: Nikdy som nebola rockerka

Magda Vyletelová zo skupiny P.S. Zobraziť galériu (8)
Magda Vyletelová zo skupiny P.S.

BRATISLAVA - Skupina P.S. vznikla v januári 1999. Spočiatku mala troch členov: Magda Vyletelová - spev, Braňo Jančich - klávesy, Michal Mošať - akustická gitara.

Po niekoľkých, vo svojej réžii a produkcii vydaných singloch („Vo vačku diera“, „Ihla“)ktoré obehli hlavne regionálne rádiá ( najúspešnejší „ Ži!“ 1999 ) skupina podpísala (už len vo dvojici) zmluvu s vydavateľstvom Forza na nahranie svojho debutového albumu. Ten vyšiel pod názvom „Dobré ráno“ 24.9.2001. Produkoval ho Juraj Kupec (No Name, J.Kirschner)a zvukovo sa na ňom podieľala absolútna hudobná špička: Marcel Buntaj, Martin Gašpar, Juraj Tatár a iní...

Najznámejšie a najúspešnejšie single z albumu sú „Neváhaj a zhasni“, „Čítam ti z ruky“ a coververzia piesne z filmu Fontána pre Zuzanu „Nemožná“. V rozmedzí jeden a pol ročnej prestávky v rámci ktorej kapela odohrala klubové turné po Slovensku a predstavila svoju tvorbu aj na žánrovo pestrých akciách (ako napr.benefičné...) vznikali nové a nové piesne z ktorých koncom roka 2002 natočila demo a ponúkla ho vydavatelstvu Universal Music. 1.4.2003 v ich zastúpení vyšiel druhý album dua s názvom „Všetko naopak“ .

Čo sa týka hudobného štýlu P.S. trošku pritvrdili („Ja dobre viem“, „Možno sa dá“) ale pre skalných fanúšikov sa na albume nájdu aj štandartné popovky („Strácam ta“, „Všetko naopak“). Zaujímavá je posledná skladba na albume ako bonus s názvom „Pieseň pre Maja“ venovaná Máriovi Kleinovi (moderátor zabavných programov TV Markíza † január 2002). V roku 2004 sa P.S. vracajú na scénu s tretím albumom „psinfo.sk“. Po vzájomnej dohode a rozviazaní zmluvy s predošlým vydavatelstvom album vychádza pod hlavičkou bRjAN MUSiC.

Koncom minulého roka vyšiel skupine P.S. Magdy Vyletelovej a Braňa Jančicha výberový album CD + DVD s názvom BEST OF. Na CD sa nachádza 21 skladieb a na DVD nosiči nájdu fanúšikovia skupiny kompletný archív všetkých doterajších videoklipov skupiny plus jednu novinku, ktorú vám Bleskovky ponúkajú v exkluzívnej premiére.

Výberový album mal byť pôvodne zostavený len z piesní, nachádzajúcich sa na štyroch albumoch, ktoré kapela za uplynulých 8 rokov svojej existencie vydala. Magda však pre Braňa zložila novú skladbu „ Nič nie je stratené“, ktorá je aj jej vlastným vyznaním a Braňovi sa natoľko páčila, že ju okamžite nahrali a zaradili ako jedinú novinku na výberovku.


Videoklip „Nič nie je stratené“:





K tejto skladbe tesne pred vydaním výberovky stihla Magda pripraviť aj videoklip, ktorý vznikol zostrihom všetkých ich doterajších videoklipov. Skladba „Nič nie je stratené“ však nabrala iný rozmer po novom roku, keď sa v diskusii na domovskej stránke skupiny P.S. objavil aj tento príspevok Magdy Vyletelovej: „Je to pieseň, ktorú som napísala pre Braňa v časoch, keď to medzi nami prestávalo fungovať mysliac si, že sa ešte dá niečo zachrániť. Bohužiaľ to nevyšlo a rozišli sme sa. Boli sme spolu 9 rokov a to je veľmi dlhá doba…“

Zároveň poprela dohady o tom, že súkromný rozchod prerástol aj do rozpadu skupiny, v ktorej ostávajú naďalej spolu a už teraz chystajú ďalšie skladby a vystúpenia. Ďalšie informácie o skupine P.S. nájdete na www.psinfo.sk.


Magda Vyletelová pozdravila čitateľov Bleskoviek:





Magda Vyletelová bola online na Bleskovkách!

Rozhovor

10:02:10 - otázka od: mirko Ahoj Magdi. No,ze sa aj ukazes.. (vycitka) Nam tu vsetky moc chybas. Nikde vas nieje vidiet a bohuzial ani pocut.. aj na psinfo si uz len sporadicky.. chyba nam ten Tvoj usmev. Tak sa na nas usmej aspon teraz. vela stasticka Ti prajem Ahojček. Práve sa usmievam od ucha k uchu:)) Promo k poslednému albumu sme začali robiť až teraz, takže nás hádam niekde uvidíš. Bohužiaľ live to bude až cez leto, aj ja ti prajem veľa šťastíčka:)

10:03:41 - otázka od: jozef Ta jak še maš? Na túto otázku sa mi zapáčila odpoveď technika od IMT Smile. On vždy na to hovorí: "Ta Amerika! Výborne! Každé ráno šampus otvorím:)

10:05:13 - otázka od: Jaja ahoj, je pravda ze sa rozpadate, bo,a by to skoda, mne sa tvoje piesne velmi pačili Veľa ľudí to pochopilo takto, nejde o rozpad kapely, ide o rozchod v kapele. Konkrétne môj a Braňov:( Takže dúfam, že sa ti zapáčia aj ďalšie naše nové pesničky:)

10:08:40 - otázka od: miccy ahoj magda, mas priatela Nemám. Ani dlho mať nebudem. Jednoducho to nejde po toľkých rokoch nájsť niekoho takého tak rýchlo. Nechcem sa unáhliť a možno chcem byť teraz chvíľku sama.

10:08:40 - otázka od: MYSHIATHCO Ajoj Maggie! Ako sa mas? Som straaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasne rada, ze je s Tebou chat... a je zaujimave ze to vyslo... idem az poobede do roboty :) Kedy zacnete hrat koncerty? Ahoj MYSHIATHCO. Mám sa výborne, dúfam, že aj ty. Koncertíky vidím reálne bohužiaľ až cez leto. Teraz máme s kapelou pauzu. Pre mňa je to pauza tvorivá, kopla ma múza a skladám nové pesničky. Síce trošku smutné, ale teším sa že tvorím. Maj sa krásne.

10:11:16 - otázka od: Peter Ahoj, neuraz sa ale pôsobíš staršne nepríjemným dojmom a Vaše skladby nie moc kvalitné. Nechcela by si na sebe trošku popracovať, lebo mi to pripadá ako keby si to robila nasilu. Dojem je otázka vkusu. Ale s tým popracovaním máš asi aj pravdu, človek sa môže stále zdokonaľovať. Začal nový rok, mám kopu predsavzatí. Chcem sa viac venovať gitare, pocvičiť spev... a čo sa týka pesničiek, aby to nebolo stále to isté, už mám v zálohe niekoľko autorov, ktorých som oslovila. Chcem aby tá hudba bola trošku iná:)

10:18:05 - otázka od: katka Ahoj Magda, chcem pochvalit teba a Brana za hudbu, ktoru robite, je skvela, melodicka aj rytmicka, velmi velmi prijemne pocuvatelna! len skoda ze jej pocujem v radiach tak malo...preco?? A tebe chcem povedat ze mas uzasny hlas, pocula som ta nazivo a si skvela, pocuvam Ta radsej ako momentalne najviac preferovane a hrane slovenske spevacky. A este jednu otazku- nechystas sa na dlhe vlasy? Dakujem a prajem vela uspechov, fungujte dalej a viac! Pekny den! Ďakujem, ďakujem, ďakujem. Promo k poslednému albumu robíme až teraz, takže nás hádam budeš počuť trošku viac:) Dlhé vlasy by ma zabili:) Hlavne cez leto na pódiu, keďže rada skáčem, fakt si to neviem predstaviť, ako by som s nimi vyzerala po takom hodinovom koncerte:) Naposledy som ich mala až pod zadok v štrnástich.

10:18:05 - otázka od: Macka Ahoj, máš momentálne priateľa? Aký muži sa Ti páčia? Koľko si mala vzťahov? Ďakujem. Priateľa momentálne nemám a čo sa týka môjho vkusu, ono je to tak. Vždy som si myslela, že sa mi chlap musí páčiť výzorom, ale zaľúbiť sa človek dokáže aj do niekoho, kto nie je na prvý pohľad možno dvakrát pekný, ale dokáže zaujať napríklad ako sa správa , alebo svojimi vlastnosťami.

10:18:05 - otázka od: marry-rose ahoj, co ta viedlo k takej farbe vlasov? pekny den Od Nového roka už mám hnedé vlasy. Tá červená bola len experiment, milujem tú farbu a dokonale vystihuje moje vlastnosti:) Už som jej ale po troch rokoch mala dosť, boli s ňou trošku problémy, musela sa stále, stále a stále zafarbovať na novo.

10:25:01 - otázka od: karla Ahoj Magdi, tak ako máš? Kedy plánuješ založiť rodinku? Určite až vtedy, keď sa na to budem cítiť. Dúfam, že to nebude moc neskoro, lebo raz by som to určite chcela. Ale biologické hodiny ešte netikajú a nechcem dopadnúť tak, ako niektoré moje kamarátky, ktoré si nestihli užiť mladosť a slobodu:)

10:25:01 - otázka od: jano Ahoj magdi.len toľko,že skladba Nič nie je stratené je neskutočne krásna a má nniečo do seba aj pre mňa,vzťah atď.diky za ňu.a pokúšam sa zohnať v Ba vaše dvd,ale nikde nemajú :-(.pekný deň Ahojček! Ďakujem! V podstate tá skladba ani na začiatku nebola skladbou v pravom slova zmysle, bolo to moje osobné vyznanie. Hneď ako som ju zložila, poslala som ju Braňovi cez mobil... nerátala som s ňou ako s pesničkou... malo to byť len pre neho, aby som ho potešila. S tým DVD-čkom je to tak, že je vložené pod CD do albumu Best of. Hádam ho v nejakom obchode zoženieš.

10:25:01 - otázka od: Hana Prečo sa štylizuješ do pózy rockerky, keď tvoja hudba je len slabý pop? Nikdy som sa neštylizovala do pózy rockerky, to len novinári radi používajú toto slovo, ja ho neznášam. Som aká som, občas počúvam balady a som romantička, občas navštívim brutálny rockový koncert, lebo sa mi páči aj taká hudba. Robím pop, lebo na tvrdšiu muziku by to chcelo silnejší hlas, ale bavilo by ma to... rockerka určite nie...

10:29:31 - otázka od: silvia ahoj Magdi.nechcem ťa hned medzi prvými potrápiť,ale rada by som vedela,či máš ešte nejaké iné zamestnanie okrem spevu.myslým si,že tvoj spev nieje ničím výnimočný.je skôr priemerný,ako dobrý.užíví ťa vôbec nejako??? Keďže sa ma to veľa ľudí pýta, tak to teraz hádam konečne vysvetlím. Interpret okrem koncertov zarába aj na tantiemoch, ktoré u nás vypláca SOZA (peniaze za hranie autorsky mojich skladieb v médiách). Sú to celkom slušné peniažky na to, aby ma uživili, keď ako kapela nehráme, tak ako teraz.

10:29:31 - otázka od: Milan Ahoj Magda, Chcel by som Ta poprosit o zaslanie fotky s podpisom a venovanim,dakujem Napíš mi na maggie5@centrum.sk

10:43:52 - otázka od: mariana ahoj, ako si prezila vianoce?...:))) Každé Vianoce trávim s rodičmi v Martine, na čo sa vždy veľmi teším. Akurát, že tento rok to bolo o chorobe, mala som dvakrát antibiotiká, a z tých dobrôt čo sme doma mali som pribrala 4 kilá:) Našťastie som ich už zhodila... ale oddýchla som si úplne perfektne.

10:43:52 - otázka od: Zuzka ahoj Magdi, ja som z Partizánskeho, Braňa poznám a veľmi som Vám držala palce.. Mrzí ma to.. prajem Ti veľa uspechov v osobnom živote aj v pracovnom :-) si zlatá baba Ahoj Zuzi, díky. Veľa ľudí nám držalo palce, dokonca pre niektorých kamarátov sme boli ako pár vzorom. Predsa len nám to vydržalo deväť rokov. Život ide ďalej, ja vyznávam takú filozofiu, že čo je nám súdené sa stane a ak sa ešte niekedy v živote v súkromí s Braňom majú naše cesty spojiť, tak sa spoja:) Nikdy nehovor nikdy...

10:43:52 - otázka od: mirko Skladba"Nic nieje stratene" ja uuuplne super...aj klip ma svoje caro,ale nuti mi pocit,ze rakapitulujete svoju karieru.. a vy ste predsa ludia v najlepsich rokoch,este si od vas vela slubujeme... Tak ziadne GAME OVER!!! Ahoj Mirko, neblázni! Žiadne Game Over. Možno trošičku rekapitulujeme, lebo máme pocit, že prišiel čas na zmenu. S Braňom sme sa zhodli na tom, že nám už trošičku tie typické peesácke pesničky idú na nervy:) Chcelo by to nový vietor do plachiet:) Takže už som oslovila niekoľko autorov, ktorí by ho mohli priniesť a dať našej hudbe iný rozmer.

10:44:27 - otázka od: MYSHIATHCO Maggie, nechces ist so mnoua s kamoskou do Benatok buduci tyzden? :) Kedpojdes tyiem na milion percent... :D Jasné, daj mi vedieť, ktorý deň presne:) Dáme si babskú jazdu, už to potrebujem:)

10:44:59 - otázka od: hm magdii, to už nie je šanca aby ste sa dali s branom dokopy? je to smutné..dúfam, že si cestu k sebe opať nájdete, stará láska nehrdzavie! veľa šťastia. Pred chvíľkou som na to odpovedala, že nikdy nehovor nikdy. Aj keď sa hovorí, dvakrát nevstúpiš do tej istej rieky, myslím si, čo sa má stať sa stane a ak to tak má byť, tak si opäť s Braňom k sebe nájdeme cestu. Teraz ale každý z nás potrebuje byť chvíľu sám. A tá chvíľa môže trvať aj dva roky:(

10:45:13 - otázka od: kristynka Ahoj Magdi...Je mi fakt luto,ze ste to s Branom ukoncili..drzala som vam palce,lebo ste boli zlati...tak nech sa vam obom dari...cauky Ďakujeme! Si zlatá! Aj tebe nech sa darí.

10:45:37 - otázka od: Katarina Ahoj Magdi, je nieco v tvojom zivote po com velmi tuzis...? Prajem vela uspechov : o )))) Ahoj Katka! Bude to znieť ako fráza, ale najviac túžim po tom ,aby sme ja a moja rodina boli zdraví!!! A druhá vec, po ktorej túžim, aby sme ešte niekoľko rokov s kapelou fungovali a skladali pesničky. Možno sa pýtaš sa nejakú materiálnu vec, fakt mi žiadna nenapadá.

10:46:15 - otázka od: ladobobo Takže Ty si s Braňom chodila a teraz ste sa rozišli, ale napriek tomu ostávate kolegovia v kapele? Hurá, presne tak to to je:)))

10:47:48 - otázka od: mirko A comu sa este venujes,okrem skladania momentalne? Aj v podnikani? Si mala isteho casu prstiky v Markize,nie? Nech Ta tu uz teda poriadne vyspovedame... ;o))) Prstíky v Markíze? Tak takúto metaforu by som nikdy nevypotila:) Jediný môj súvis s Markízou je ten, že jej bývalý generálny riaditeľ je muž mojej sestry:)

10:50:38 - otázka od: Petra Ahoj Magdi...Co tak nejaky koncertik v Branovom malom Partizanskom,hm?:) inak prajem Ti len vsetko dobre... Ahoj Peťa, aj ja by som bola rada, keby sa podaril koncertík v Partizánskom. Zatiaľ ani jedna akcia, na ktorej sme tam hrali nesklamala. Publikum sa tam vie neskutočne baviť, a spolu s publikom sa potom geniálne baví aj kapela na pódiu. Aj ja ti želám všetko dobré.

10:50:38 - otázka od: Jana Fajtová Už dávno som sa chcela opýtať, či nie ste náhodou dcéra mojej obľúbenej učiteľky zo Základnej školy v Považeskej Bystrici pani Vyletelovej. Často na ňu myslím.Ďakujem. Náhoda je, že som dcéra pani učiteľky na základnej škole, ale konkrétne v dedinke Košťany, okres Martin:)))

10:53:43 - otázka od: Nika Ajoj Mogduška! To som ja Veronika. Tak vidis telepatia. Nesla som do skoly aby sme si mohli zacatovat:-) Ahojček Nika. Už tu budem končiť, napíšem ti mailik... dúfam, že sa ti darí:)

10:53:43 - otázka od: Evita Ahoj Magdus,bude nieaky ten tvoj solo album, a ak ano, aky typ hudby budes robit?Ci ostanes pri tomto?A este kto vam pise texty?su pekne:)nech sa ti dari A vieš, že nad tým celkom uvažujem? Teraz len skladám a skladám, neplánujem kedy sa má čo vydať... Ale nevylučujem. Určite ostanem pri tomto type hudby, ale okorenenom autorstvom iných textárov a skladateľov...

10:57:35 - otázka od: mimi Ahoj Magdi.To je super ze P.S. sa nerozpada. Som asi vas najvacsi fanusik.Milujem vase pesnicky, pretoze su od srdca :)Najviac sa mi paci ze vo vasich piesnach je vzdy to,co aktualne citite.Dufam ze P.S. bude este dlho tak super fungovat.Je mi luto tvojho rozchodu.Velmi ma to prekvapilo.Priznam sa. nevedela som ze ste s branom spolu niekedy chodili, nikde ste o tom nehovorili ...asi z dovodu zbytocnej medializacie -...prajem pekny dnik:)) Ahoj mimi. Ďakujeme!!! Nie si prvá ani posledná, kto až do konca netušil, že sme s Braňom pár. Bolo to úžasné obdobie, kde sa spájalo súkromie s prácou a bolo to dokonalé. Rozišli sme sa však ako kamaráti, takže kapela funguje naďalej. Čo sa týka piesní, ktoré teraz skladám, všetky sú o mojich pocitoch... tak som skladala vždy... aj tebe pekný dník.

11:02:34 - otázka od: Zuzka ahoj Magdi. Ste super, mate skvele pesnicky. Mozem ta aj ja poprosit o fotku s podpisom? prosim prosim.... A Brano je stale v skupine? lebo som pocula ze odisiel... Aj ja som počula, že odišiel, len dúfam, že ho stretnem na našom koncerte:))

11:06:41 - otázka od: peťo Ahoj. Je na vasom cd a dvd aj myslim vas prvy videoklip ZI?dik Jasné, že tam je. Táto skladba doteraz nevyšla na žiadnom nosiči, keď sme rozmýšľali na výberovkou, bolo jasné, že tam musí byť.

11:06:41 - otázka od: vlado Ahoj Magdi chcel som sa opytat ako je to s Vašou skupinou fungujete ďalej,alebo ste skončili,lebo sa v mediach velmi pise ze ste skoncili a ak ano prečo? FUNGUJEMEEEEEE:)

11:06:41 - otázka od: dada ahojky, aky je showbiznis?? a kto sa ti paci so SR spevakov a kto nie?? a preco?? dakujem za odp.dada Robo Grigorov má úžasný hlas, taktiež Kuly, ale aj Pali Habera. Pochádzam z Martina, takže som stará TEAMačka...

11:06:41 - otázka od: Frencien Ahoj Magda...hrozne s ami páči vaša tvorba, vždy sa poteším ked počujem vašu pesničku v rádiu. Chcem sa spýtať či ešte máte skúšovbňu v Seredi? A kedy chystáte najbližšie koncerty? Dakujem :) Díky. Skúšobňa v Seredi ešte stojí, ale po pravde nami nebýva často obývaná. Keďže začal Nový rok, jedným z predsavzatí je aj viacej cvičiť:)

11:08:45 - otázka od: Fero Ahoj Magdi Chcem Ta len pozdravit,pripaja sa aj Deniska/Emily/Nic nie je stratene... Pa Fero Jeeeeeežiš, ahojte!!! Aj ja vás pozdravujem. Dúfam, že sa máte fajn!!! Stratené to už je, ale život ide ďalej...:)

11:11:06 - otázka od: Ozembuch Na to aby skupina vydala Best Of album, potrebuje podla mna aspon 10 albumov a aspon 15 hitov. V pripade P.S. si neviem spomenut ani na jeden. Nie je to vyhodeny peniaz, akoze na Slovensku vela toho nie je tak to niecim zaplatajme? Alebo sa myslim? Vdaka za odpoved. Ahojček! Je to môj vyhodený peniaz... moja záľuba... Mrkni sa na iné slovenské kapely, ktoré doteraz vydali výberovky, či majú za sebou 10 albumov... papaaa

11:14:41 - otázka od: jane Ahoj Magdi, nechcem ta nudit, ale som tiez jedna z tych, ktora vam drzi prsty, lebo ste fakt super kapelka. a samozrejme sa chcem opytat na koncerty, kde budu cez leto, ci tam budu zahrnute napr. Spisska Nova Ves a ked nie to, tak aspon Kosice. A este jednu otazocku:Kde sa vam koncertovalo doteraz najlepsie a kde su najlepsi ludia na koncertoch. Dakujem . papa a pekny den Ďakujem. Mám pocit, že zatiaľ najlepšie sa bavili ľudia na východe a v okolí Topoľčian a Partizánskeho (tzv. Braňova základňa). Ďakujem za otázky, želám vám všetkým nech sa vám darí a pekný dník.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu