Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Andrej Kiska z Dobrého anjela bol online

DOBRÝ ANJEL je humanitárny Systém občianskej finančnej pomoci, ktorý pravidelnými mesačnými finančnými príspevkami pomáha rodinám s deťmi, kde otec, mama alebo niektoré z detí trpí na rakovinu a sú vo finančnej tiesni. Pýtajte sa zakladateľa Andreja Kisku!

Je to systém, s ktorým môžu až desaťtisíce darcov, Dobrých anjelov, relatívne malými pravidelnými mesačnými príspevkami každý mesiac výrazne finančne pomáhať až tisíckam chorých.

Cieľom neziskovej organizácie DOBRÝ ANJEL je, aby chorý človek a jeho rodina dostávali
pravidelnú humanitárnu mesačnú finančnú výpomoc okolo 2 000 Sk. 
Darcovia, Dobrí anjeli, prispievajú pravidelne každý mesiac ľubovoľnou čiastkou.

V počiatočnej fáze Systém DOBRÝ ANJEL pomáha iba rodinám s deťmi, kde je niekto chorý na rakovinu.

Na vaše otázky odpovedal jeden zo zakladateľov systému DOBRÝ ANJEL Andrej Kiska.

Rozhovor

09:56:48 - otázka od: Lucia Zdravím.Moja otázka:Aké sny alebo dôvody Vás viedli k vytvoreniu takéhoto projektu? Myslím skôr na osobné pohnútky :) Osobne som mal pocit, že akonáhle dostávam od života viacej, mal by som to životu aj vrátiť. A kedže som mal šťastie, že som založil a neskôr aj predal úpspešné firmy, rozhodol som sa časť opeňazí a áko aj moju energiu venovať ľuďom, ktorí sú v núdzi. Tým, že som mal osobný zážitok s rakovinou, moje rozhodnuitie bolo o to jasnejšie.

09:57:52 - otázka od: hubert navrh,ktory som chcel zdelit inak,ako tymto sposobom ...prosim kontakt. Môžete napísať na mailovú adresu dobryanjel@dobryanjel.sk, váš mail sa určite dostane priamo ku mne.

09:58:58 - otázka od: Ivka Aj ja som od apríla dobrým anjelom.Prispievam tam síce nie veľkou sumou,ale určite aj to málo veľmi pomôže.Som veľmi rada,že existujete a že aj ja môžem takýmto spôsobom pomáhať.Čo Vás viedlo k založeniu "dobrých anjelov"? Pekný deň:-))) Ako som už napísal, bol to môj silný pocit vrátiť životu, čo som od života dostal, ako aj osobný zážitok mňa a aj môjho kolegu spoluzakladateľa s rakovinou.

09:59:52 - otázka od: Peter Rolny Pan Kiska, blahozelam Vam ku skvelo rozbehnutemu projektu. Naplnili ste medzeru v priestore mimovladnych a charitativnych organizacii a ukazali, ze s pomocou dobre propagovaneho a jednoducheho systemu je mozne zapojit do pomoci dryhym mnozstvo ludi! Ďakujem! Som rád, že sa vám náš projekt páči. Myslím si ale, že na Slovensku sú aj iné dobré charitatívne organizácie, ktorým treba pomáhať.

10:01:56 - otázka od: Lucia Toroková Dobrý deň, veľmi sa mi Vaša myšlienka páči a chválim ju, že ste prišli s takým nápadom, takisto som sa stala Vašim prispievateľom,ale čo mám otázku na Vás je že mi chýba tá spätná väzba ktorá bola na začiatku propagovaná, že budeme vedieť presne o tom komu sa uvedené peniaze dostanú...želám hlavne tým ľuďom ktorí to potrebujú čo najviac prispievateľov...:-) Ak ste sa prihlásili za ´Dobrého anjela, určite ste od nás dostali Anjelské osobné číslo a heslo. POkiaľ sa prihlásite na našu stránku www.dobryanjel.sk, mlôžete si presne pozrieť, kedy sme od vás peniaze obdržali, ako aj kedy a komu boli peniaze odoslané. Môžete si zistiť meno a adresu príjemcu pomoci, ako aj jeho krátky životný príbeh.

10:03:32 - otázka od: Milka Keď postihne rodinu takéto nešťastie je dobre , že sú na svete ľudia ako Vy. Prajme si všetci aby sme túto pomoc nikdy nepotrebovali . Určirte toto ochorenie prináša veľa smútku a utrpenia do rodín a to hlavne keď pacientom je malé dieťa. Preto sme aj my veľmiu radi, že pomocou´už vyše 10 tisíc Dobrých anjelov dokážeme pomáhať stovkám rodín na Slovensku.

10:04:30 - otázka od: Jožo28 zdravíčko:) nie ste len ďalšie združenie ktoré sa snaží prikrmiť sa na charyte? to by ma veľmo zaujímalo... Sme si vedomí toho, že na Slovensku už boli ľudia mnohokrát sklamaní a oklamaní. Neostáva nám nič iné, než povedať VERTE NÁM a vyskúšajte sa do nášho systému zapojiť. Uvidíte, že tento projekt robíme skutočne s čistým srdcom a s čistým zámerom.

10:06:08 - otázka od: adriska Nebol ste vy, alebo Váš spoločník niekedy majiteľmi finančnej firmy? Asi rád robíte s peniazmi?! Áno, bol som spoluzakladateľom splátkových systémov Triangel a Quattro, ktoré od nás pred 2 rokmi odkúpila VÚB banka. Takže mám skutočne veľa skúseností s logistickými a fionančnými systémami a ´práve toto mi veľmi pomohlo pri založení systému Dobrý anjel.

10:07:57 - otázka od: Palo pán Kiska čo by Vám najviac pomohlo ešte viac dynamizovať rozvoj DOBRÉHO ANJELA ? Určite to, aby sa o´našom systéme hovorilo, aby ľudia vedeli, že takýto systém unikátnej a transparentnej charity u nás vznikol. Taktiež by pomohlo, aby ľudia sa trochu viac otvorili utrpeniu druhých a snažili sa vžiť do ich situácie a vtedy určite čiastka napríklad 100 korún mesačne by pre mnohých nebol problém.

10:08:40 - otázka od: Barbora pekný deň! chcela by som sa opýtať, či je možné zistiť kam presne idú moje peniaze, do akej rodiny, ak prispievam ? Už sme odpovedali, všetko si viete zistiť na našej www s´tránke cez vaše Anjelské osobné číslo a heslo.

10:10:26 - otázka od: Danka a tie peiaze sa na čo využiju ?....operaciu....?...kuupu pristroja ? Každá rodina má svoj osobitný problém. Niektoré rodiny používajú peniaze na doplnok ku strave (čerstvá zelenina, ovocie, vitamíný, iné rodiny používajú peniaze od Dobrých anjelov na úhradu nákladov spojených s návštevou onkológa a tie najchudobnejšie rodiny používajú tieto peniaze na vykrytie svojich základných životných potrieb.

10:12:02 - otázka od: igorko dobryyy:))) na zalozenie nadacie asi treba nejaky financny zaklad. ako ste zacinali? Na financovanie tohto projektu som vyčlenil zo svojich osobných proestriedkov, ktoré som získal z predaja spoločností Triangel a Quatro čiastku 30 miliónov korún, ktorá je určená na vykrývanie režijných nákladov systému DObrý anjel.

10:13:02 - otázka od: Zuzana chcem Vam vyjadrit velky obdiv. V dnesnej dobe, ked vela ludi pozera len na seba a na to, ako si co najviac "nahrabat" je velmi vzacne, ze sa najdu ludia ako Vy. Ked som prvy krat zacula o Dobrom anjelovi, bola som skepticka - opat nejaka organizacia, ktora si chce pre seba nahrabat miliony na ukor nestastia druheho. No ked som si prestudovala vsetky dostupne informacie, vase zaciatky a myslienku, ktora Vas k tomu viedla, stala som sa jednym z dobrych anjelov. Pevne dufam, ze sa nikdy nedostanem do situacie, ze aj ja budem potrebovat Vasu pomoc a ze naopak, bude moct ja pomahat aspon tou troskou inym. Drzim Vam palce a zelam Vam, nech sa pocet dobrych anjelov iba zvysuje. Ďakujeme, aj my si želáme, aby počet Dobrých anjelov čím viac vzrastal.

10:13:55 - otázka od: Peter Prečo ste sa rozhodli vydávať časopis? Občasník DObrý anjel vydávame so zámerom spropagovať a vysvetliť činnosť nášho systému. Myslíme si, že tento občasník najlepšie dokáže popísať komu je pomoc určená a ako náš systém funguje.

10:16:16 - otázka od: Natali Dobrý deň, p. Kiska, Vas projekt Dobry anjel stoji skutocne za ocenenie. Ale nejak my ta Vasa terajsia charita nejde dokopy s Vasou predchadzajucou cinnostou vo Vasich " splatkovych " spolocnostiach, kde niektore Vase produkty boli tak drahe, ze klienti v mnohych pripach platili uroky aj 60 - 70 %. Co Vy na to? Pri nastavovaní úrokov splátkových systémov Triangel a Quatro sa skutočne pri niektorých kombináciách vyskytol úrok vo výške vyše 50 %, ktorý bol spôsobený tým, že pri danej kombinácii akontácie a splátok až 20% tieto splátky neplatili. Napriek tomu vždy boli a to hlavne pri Triangli kombinácie, kde úrok bol skutočne 0%.

10:18:15 - otázka od: Stano z BB P.Kiska, sledujem Vas projekt a prispevam od zaciatku. Zaujimalo by ma kolko ludi pracuje v dobrom anjelovi a ci Vam este staci pociatocny kapital na prevadzku, resp. ci sa uz na nasli dalsi partneri,ktori projekt finance podporili(mimo priamych prispevkov) V našej neziskovej organizácii Dobrý anjel je zatiaľ zamestnaný jeden zamestnanec. Peniaze, ktoré som na projekt vyčlenil, vykryjú podľa mňa minimálne tri roky prevádzky Dobrého anjela a už dnes rokujeme s dvoma spoločnosťami, ktoré by rady spolufinancovali réžiu Dobrého anjela.

10:19:22 - otázka od: MG Osobne Vám blahoželám k projektu. Z počiatku som sa nechcel zapojiť do projetku, ale manželka ma prehovorila. Keď sme videli konkrétne meno tej osoby na ktorú prispievame, s adresou, telefónnym číslom, rozhodol som sa Vaše dobré meno šíriť medzi mojimi známymi. Už sa mi podarilo získať ďaľších 2 prispievateľov. Nech sa Vám darí a pekný deň. Ako by som Vám mohol viac pomôcť? Mňa napadlo, že by som mohol vyvesiť plagáty s Vašou výzvou u nás na pracovisku. Viete mi poslať nejaké prospekty? Prosím, pošlite nám vaše údaje na našu adresu dobryanjel@dobryanjel.sk, veľmi radi vám všetky materiály zašleme.

10:21:04 - otázka od: anka Ako rozdelujete prispevky,kto Vam doporucuje chorych,ktori potrebuju pomoc?Moze prispevok dostat aj dospela osoba,lebo predtym sa prispievalo len do rodin kde bolo chore dieta.Uprimne Vam drzim palce a chcem Vam podakovat za to,ze takto pomahate ludom.Sama som mala kontakt s rakovinou,takze viem,ako velmi clovek potrebuje pomoc. Chorých vyberajú do nášho systému onkológovia, ktorí najlepšie poznajú životné osudy týchto ľudí. Momentálne spolupracujeme s vyše 100 onkológmi na celom Slovensku. Príspevky rozdeľujeme tak, že každá rodina dostane za daný mesiac rovnakú čiastku.

10:22:16 - otázka od: Andrej Marschal Aka je minimalna hranica prispevku? MInimálna hranica príspevku je 50 Sk. Zo systému sa môžete pravdaže kedykoľvek odhlásiť a prestať posielať peniaze.

10:23:12 - otázka od: Blanka Chcem sa zaregistrovať vo Vašej organizácii a prispievať. Poradíte mi ako ? Ďakujem. Najjednoduchšie je pozrieť sa na našu webovú stránku www.dobryanjel.sk, kde sú uvedené všetky možnosti, ako sa stať Dobrým anjelom a poprípade tam môžete priamo vyplniť aj prihlášku.

10:24:24 - otázka od: Michaela Dobrý deň prajem, aj ja som od novembra prispievateľom na dobrú vec a tieť zdieľam krédo, že čím viac od spoločnosti človek dostane o to viac tam musí vrátiť. Dúfam, že budete existovať čo najdlhšie a pomoc sa rošíri aj na inak chorých a biednych ľudí. Pretože iné ako veriť v dobro človeka nemá zmysel. Ďakujeme za povzbudivé slová. Akonáhle počet Dobrých anjelov vzrastie, pripravujeme rozšírenie projektu aj na ďalšie skupiny trpiacich ľudí.

10:26:09 - otázka od: hrca naplnili sa vase predstavy o uspechu tohoto podniku po prebehnuti kampane len na billboardoch a bigboardoch? Projekt Dobrý anjel sme založili s úmyslom dlhodobo pomáhať ľuďom v núdzi. Preto nemeriame výsledky v dňoch alebo mesiacoch, ale skutočne chceme pomáhať dlhodobo. Boli sme veľmi radi, keď nám v minulom roku poskytla Asociácia pre vonkajšiu reklamu zadarmo možnosť umiestniť billboardy na celom území Slovenska. Veľmi nám to pomohlo uviesť myšlienku Dobrého anjela v našej krajine.

10:26:51 - otázka od: Mirka vdaka tomuto rozhovoru sa idem prihlasit ako dobry anjel. Krasna myslienka o ktorej som nevedela. Dakujem Aj my ďakujeme.

10:27:45 - otázka od: Iveta Ja nemám otázku,mám pre Vás hlbokú poklonu.Aj môj syn dostáva mesačne fin.príspevok.Nech Pán Boh ochraňuje ľudí ako ste Vy, dávate nám pomoc, nádej, radosť!Patrí Vám veľká vďaka! Sme radi, že peniaze od Dobrých anjelov pomá´hajú aj vášmu synovi. Držíme Vám prsty!!!

10:29:20 - otázka od: Štefan Som rád že sú medzi nami aj ľudia, ktorý vedia že nie peniaze sú zmyslom života ale hlavne zdravie a láska. Tak by to malo byt a preto aj ja rád prispejem do Vašej nadácie. Sám mám aj finančné aj zdravoné problémy ale viem že raz sa podarí aby som vam neaké korunky poslal aspon pre jednu rodinu Držím palce Ďakujeme. Sme veľmi radi a vnímame to veľmi často, že práve ľudia, ktorí zažili sami utrpenie sú pripravení pomáhať ďalším ľuďom, pretože vedia, čo dokáže choroba spraviť so životom rodiny.

10:37:10 - otázka od: ivanka dobry den, ako ste nasli spolupracovnikov? preco dobry anjel? preco rakovina? Rakovina - bolo to z dvoch dôvodov. Za prvé, na Slovensku ochorie každý rok vyše 23 tisíc ľudí na rakovinu a vyše 11 tisíc zomrie. A tak sa rakovina dotýka v širšej rodine skoro každého človeka na Slovensku. Druhým dôvodom bolo aj to, ´že spoluzakladateľovi projektu Igorovi Brossmannovi zomreli vo veľmi krátkom období obaja rodičia na rakovinu a aj ja som mal vlastnú osobnú skúsenosť s touto zákernou chorobou. Prečo Dobrý anjel? Veľa sme uvažovali ako máme volať náš systém a myslíme si, že slovo Dobrý anjel najlepšie vystihuje to, ako náš systém funguje. Spolupracovníkov hľadáme na celom SLovensku a hlásia sa nám ľudia, ktorí nám chcú nezištne pomáhať a šíriť myšlienku Dobrého anjela.

10:38:02 - otázka od: MG Chcel by som ešte poprosiť bleskovky a Nový čas či by nemohli Vás a Vašu nadáciu propagovať častejšie. Na začiatok aspoň ikonku niekde na hlavnú stránku. Tak čo bleskovky išlo by to aj bezplatne? Za Bleskovky: toto je prvý krok a budeme hľadať ďalšie spôsoby, ako pomáhať Dobrému anjelu, ale aj iným charitatívnym organizáciám na Slovensku.

10:38:57 - otázka od: jozef Dobrý deň. Tento rok bude pre mňa kríza, nemám prácu a mám ešte 11 ročnú dcéru a ja mám 49 rokov. Ďakujem za pochopenie. Je nám ľúto, do akej životnej situácie ste sa dostali a dúfame, že skoro z nej nájdete východisko.

10:40:46 - otázka od: matrix straaasne vam drzim palce a zaroven dufam, ze nikdy vasu pomoc, ani ja ani nikto z mojich blizkych nebudeme potrebovat:) co sa vam na vasej praci najviac paci. chapem, ze je to asi prijemne pomahat ludom, no na druhej strane to musi byt riadna depka byt kazdy den konfrontovany s rakovinou a jej dosledkami... Určite nie je jednoduché sa denno denne stretávať s utrpením. Mám ale pocit, že práve spoznanie tohto utrpenia pomáha človeku si vytvoriť správny náhľad na to, čo skutočným utrpením je. Často sa dostávame do depresií a zlej nálady kvôli maličkostiam a veciam, ktoré vôbec nie sú pre život človeka dôležité.

10:42:56 - otázka od: Iveta Dobry deň, ja by som sa chcela spýtať, ako sa do Vášho systému pomoci môže dostať chorý, ktorý má ošetrujúceho onkológa, ktorý s vami nespolupracuje. Ak máte vo svojom okruhu niekoho, kto by našu pomoc potreboval a jeho ošetrujúci onkológ s nami nespolupracuje, prosím, napíšte nám na našu adresu dobryanjel@dobryanjel.sk. Dôvod, prečo s nami niektorí onkológovia nespolupracujú je zatiaľ len dôsledkom toho, že systém DObrý anjel nepoznajú a ak nám pošlete meno ošetrujúceho onkológa, veľmi radi mu osobne vysvetlíme, ako náš systém funguje a veríme, že sa určite do spolupráce s nami zapojí.

10:43:49 - otázka od: Zuzana Dobry den pan Kiska.To, ze som velky fanusik vasho projektu spominat nemusim. Chcela by som sa Vas opytat, ci je vo Vasej moci "vypatrat" osobu, s ktorou sa zoznamila moja mamina v nemocnici na onkologii a ktora by Vasu pomoc urcite potrebovala. Stratili sme s nou totiz kontakt, vieme meno a to, ze zije v Leviciach. Dakujem Vam krasne za odpoved a prajem pevne zdravie. Žiaľ, nevieme vám v tomto smere pomôcť, asi treba vyskúšať "pátrať" v príslušnej nemocnici.

10:44:37 - otázka od: Adika Dobry den, chcela by som sa spytat, ako casto onkologovia aktualizuju zoznam rodin, ktorym je potrebne pomoct. Zelam vela dobrych anjelov. Onkológovia nám posielajú zoznam pacientov priebežne tak, ako sa s nimi stretávajú vo svojich ordináciách a spoznávajú ich životné osudy.

10:45:27 - otázka od: hugo dobry den, aky je maximalny mesacny prispevok pre rodinu, ktoru sa rozhodnete podporovat? Maximálna výška príspevku neexistuje a vždy platí pravidlo, že prijaté peniaze do posledného haliera prerozdelíme medzi chorých.

10:46:33 - otázka od: Peter Totkovič Pán Kiska, som dobrý anjel, ale keď som si chcel skontrolovaosobný účet,tak mi nebolo doporučné pokračovať z dôvodu nezabezpečenia certifikácie stránky. Je v tom nejaký problém? Určite nie, ale pokiaľ pracujete vo väčšej organizácii a na internet sa pripájate v práci, správcovský server vašej organizácie len "neodporúča" túto komunikáciu. Všetky naše spojenia sú bezpečné a chránené.

10:47:50 - otázka od: Gusto vydavate ten obcasnik sam? Občasník vydávame v spolupráci s agentúrou Wiktor Leo Burnett, ktorá sa zapojila medzi podporovateľov nášho projektu.

10:48:54 - otázka od: felix22 ako posudzujete to, ci je niekto vo financnej tiesni? ako mate pojem financna tiesen definovany? My sami nedefinujeme, čo je finančná tieseň, toto rozhodovanie, či sa rodina vo finančnej tiesni nachádza nechávame na onkológov. Je pravda, že ak ochorie na rakovinu malé dieťa, tak len skutočne finančne silná rodina sa nedostane do stavu finančnej tiesne.

10:49:57 - otázka od: vareska Pracovala som v tretom sektore a boli to nadherne a naplnene roky... Ale pretoze som bola zle platena, tak som si nasla pracu v sukromnom sektore... Do mimovladok a nadacii nevkrocim, kym nebudem na dochodku...:) Mate aj vy takyto problem? Nedostatok ludi, ktorych mozete dostatocne financne ohodnotit? Mám to šťastie, že o nákladoch a to znamená aj o plate zamestnanca môžem rozhodovať sám a myslím si, že ak kvalitný človek pracuje v treťom sektore, mal by byť aj primerane finančne ohodnotený.

10:51:30 - otázka od: moniq je to kazdopadne uctyhodny napad a usilie, ale platime dost vysoke dane, a prave o tychto ludi by sa z tych dani mal postarat stat... nechcem vyzerat ako pragmatik ci niekto s kamennym srdcom... Ale darcovstvo v "socialne zalozenom state" nebudem podporovat z principu... Moja otazka znie: snazite sa nieco zmenit aj komunikaciou s kompetentnymi vladnymi zastupcami? Skutočne môžeme mať pocit, že ak platíme dane, tak o potreby ľudí by sa mal starať štát. Pravdou ale je, že štát svojím relatívne komplikopvaným systémom poskytovania pomoci ľuďom v núdzi nedokáže obsiahnuť všetky problémy a utrpenia ľudí. A preto sme veľmi radi a osobne to vidím na rodinách, ktorým pomoc poskytujeme, že takýto systém vznikol a skutočne pomáha.

10:52:15 - otázka od: Dana z BA prežila som veľa chorôb a v nemocnici som bola ako doma, ale mala som šťastie.. som rada ,že je tu niekto pre tých, ktorí to šťastie nemali. držím palce... a chcem sa opýtať, či ste ženatý alebo či máte priateľku?:) Som šťastne ženatý a som veľmi rád, že moja manželka v tomto projekte sama osobne a nezištne pomáha.

10:54:14 - otázka od: srnka na slovensku ludia po urcitych skusenostiach malo doveruju nadaciam... ma takyto problem aj Dobry anjel? Pravdaže aj náš systém sa stretáva s nedôverou, mnohí ľudia neveria tomu, že by bol niekto ochotný z vlastných prostreidkov financovať činnosť charitatívnej organizácie. Vo vyspelých štátoch je ale to, že ľudia s vyšším príjmom nezištne pomáhajú ľuďom v núdzi už obsolútne bežné a ja verím, že aj na Slovensku veľmi rýchlo začnú vznikať ďašie systémy pomoci financované ľuďmi s vyšším príjmom.

10:56:02 - otázka od: Brano Kolko z mojich penazi skonci v administrative vasej nadacie Z vašich peňazí v administratívne neskončí ani jedna koruna, všetky peniaze vyzbierané v príslušný mesiac do posledného haliera vždy prerozdelíme vždy medzi rodiny s onkologickým ochorením. AKo som už spomínal, všetky administratívne náklady vykrývam z mojich vlastných peňazí.

10:57:11 - otázka od: Daniela Ja Vám chcem len poblahoželať k tak skvelému nápadu. Konečne je charita adresná. Myslím, že práve tým má Dobrý anjel šancu na dlhodobý záujem prispievateľov. Skutočne sme sa snažili pri zakladaní nášho systému, aby bol Dobrý anjel transparentný a to hlavne tým, že peniaze doručujeme chorým do posledného haliera a že darcovia vždy presne vedia, komu pomáhajú.

10:58:59 - otázka od: Ivan Šuška Dobrý deň pán Kiska, dobrých nápadov nikdy nie je dosť. tak ako bohatých ale najmä rozhľadených ľudí na Slovensku. Naša krajina je plná tzv. celebrít, ktoré zapĺňajú prvé strany novín a časopisov. Smotánka sa nimi len tak hemží. Prečo sa nehovorí o ľuďoch ako Vy? Dúfam, že budete mať dosť anjelov, ktorí pomôžu dobrej veci. Prajem Vám pekný deň! Myslím si, že nie je potrebné hovoriť o mojej osobe, ale že je potrebné hovoriť o projekte Dobrý anjel a o ľuďoch, ktorí túto ôpomoc potrebujú. Som rád za každú možnosť, kedy môžeme o našom projekte a ľuďoch, ktorí pomoc potrebujú hovoriť. Verím, že aj médiá v našej spoločnosti - a myslím si, že sa to už aj začalo diať - sa budú viac venovať podpore myšlienok pomáhania ľuďom v núdzi.

11:00:02 - otázka od: Danica Máte môj hlboký obdiv. Želám Vám všetko len to najlepšie, nech Váš anjel strážny drží nad Vami ochrannú ruku dlhé roky. Ďakujem. Aj ja prajem všetkým prihláseným Dobrým anjelom, aby ich strážni anjeli nad nimi držali ochrannú ruku.

11:01:25 - otázka od: Zlatica Dobry den. Veríte na anjelov? Asi áno. Verím v to, že v každom v nás sa nachádza kúsok z anjela a prajem si, aby sme sa nebáli to dobro, ktoré sa v každom z nás nachádza ukázať aj ľuďom okolo seba.

11:02:44 - otázka od: janina prijimate aj jednorazove financne dary? Pravdaže áno, aj v tom prípade platí, že prijatý príspevok do posledného haliera pošleme rodinám s onkologickým ochorením. Keďže posielame pomoc chorým rodinám pravidelne každý mesiac, sme aj my radi, pokiaľ nám darcovia, Dobrí anjeli, posielajú hoc aj menšie čiastky pravidelne mesačne.

11:04:22 - otázka od: Johny Zdravim, drzim palce tomuto uzasnemu projektu. Chcem sa opytat, ako prebieha take prerozdelenie darov a zasielanie chorym, musite mat na to specialny infosystem, nakolko to nie je take jednoduche, dary sa musia nejako dostat chorym, ako to funguje s jednym zamestnancom Na fungovanie systému Dobrý anjel sme si nechali vyvinúť špeciálny softvér, ktorý nám všetky prijaté príspevky eviduje a zároveň na konci mesiaca spraví aj prerozdelenie medzi všetky rodiny, ktoré v systéme máme. Pravdaže, cítime, že jeden zamestnanec je asi málo, ale snažíme sa zatiaľ šetriť náklady, ale v prípade potreby budeme musieť prijať asi aj ďalších zamestnancov.

11:05:18 - otázka od: Maria Sama som Dobrým anjelom a chcem vysloviť veľké ĎAKUJEM za možnosť pomôcť aspoň troškou. Dúfam, že moje príspevky, ktoré sú iba kvapkou v mori, niekomu pomôžu uľahčiť jeho trápenie. Prajem Vám veľa úspechov. Vďaka, tak ako ste napísali, z kvapiek sa tvorí more a každý jeden príspevok, čo aj najmenší od Dobrých anjelov nám pomáha vytvoriť tak fantastickú pomoc pre rodiny, ktoré ju potrebujú.

11:06:53 - otázka od: Silvia Prispievala som na niekolko charitativnych programov doma aj v zahranici, no vam pravidelne. DA je adresny a pomaha tu, doma, ludom s tazkym osudom, s ktorymi by som si ich sitruaciu nikdy nechcela vymenit. Utrpenia okolo nás je skutočne veľa, od problémov hladu v Afrike cez AIDS, tsunami a pod. Myslím si, že pokiaľ charitatívne organizácie skutočne robia projekt skutočne s čistým srdcom, treba, aj keď malou čiastkou, pomôcť každej z nich.

11:07:55 - otázka od: Michaela Dobry den,chcem vam podakovat ze ste sa na to dali,dobry anjel je velmi dobry projekt,s rodicmi prispievame kazdy mesiac.POdarilo sa vam to,prajem pekny den:) Momentálne pomáhame už 417 rodinám a za každú z tých rodín patrí vám aj všetkým Dobrým anjelom veľká vďaka.

11:09:40 - otázka od: Lenka Držím Vám prsty! Je to super vec, ale ako bolo možno nižšie uvedené, je určite veľa peňazí, v našej krajinke, ktoré by sa určite viac zišli na tento účel ako na tie takzvané "zmysluplné" ciele. Tak ešte raz, veľa šťastia a veľa ochotných ľudí, ktorí ešte nezabudli na druhých. Ďakujem Vám, ako aj všetkým, ktorí sa dnes zapojili do tohto rozhovoru a držte nám prsty, aby sme všetci spolu rozšírovali počty Dobrých anjelov. Prajem všetkým pekný deň!!!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu