Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Herečka Zuzana Kronerová bola online!

Herečka Zuzana Kronerová bola online. Zobraziť galériu (8)
Herečka Zuzana Kronerová bola online.

BRATISLAVA - Zuzana Kronerová (64) patrí k našim najznámejším herečkám. Za roky svojej kariéry má na svojom konte nespočetné množstvo divadelných hier, televíznych seriálov, ale aj filmov. Aktuálne mieri do kín novinka s názvom Bába z ledu, v ktorom naša umelkyňa stvárňuje hlavnú postavu. Ak vás o kariére alebo živote známej umelkyne zaujíma viac, prečítajte si náš online rozhovor.

Zuzana Kronerová sa narodila v Martine a pochádza zo slávneho hereckého rodu. Jej otcom bol významný slovenský umelec Jozef Kroner a mamou herečka Terézia Hurbanová-Kronerová.

Zaujímavosťou je, že známa Slovenka v mladosti vôbec nechcela byť herečkou, ale ešte počas strednej školy uvažovala nad štúdiom filozofie. Napokon si pod vplyvol umeleckého prostredia podala prihlášku na Vysokú školu múzických umení v Bratislave, no pôvodne sa chcela zamerať na dramaturgiu. 

No aj napriek tomu sa z nej stala uzávaná slovenská herečka, ktorá má na svojom konte nespočentné množstvo divadelných, televíznych, ale aj filmových úloh. Najnovšie si zahrala hlavnú postavu v českom filme Bába z ledu, ktorý sa už v týchto dňoch dostane do kín.

Viac o téme: Zuzana Kronerová
Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

01.03.2017 09:54 - otázka od Sas
Dobrý deň, myslím, že ste nielen skvelá herečka, ale aj človek. A váš štýl sa mi páči, aj S okuliarmi. :-) Aké filmy sa páčia vám? Je niečo vo svetovej kinematografii napr. z minulého roka, čo vás výnimočné zaujalo?
Žiaľ nemôžem odpovedať, nemám aktuálny prehľad, ale je pár dobrých českých filmov, za ktoré som hlasovala pri súťaži o Českého leva. Srdečne pozdravujem všetkých online čitateľov. Ďakujem za pekné otázky. Musím sa pochváliť, že v ČR má film za prvý víkend už skoro 20 000 divákov. Dúfam, že sa mu bude dariť aj na Slovensku, takže choďte do kina. Všetkým veľa zdravia a úspechov pri otužovaní! Vaša Zuza Kronerová.
01.03.2017 09:51 - otázka od Jana
Dobry den pani Kronerova, ste skvela herecka, mam vas velmi rada... Zaujimalo by ma, ako je na tom Janko? Objavi sa este niekedy pred kamerami? dakujem
Aj ja dúfam, že sa objaví. Ďakujem pekne, pozdravím ho.
01.03.2017 09:50 - otázka od Márius
Zdravím vás, neľutujete, že ste prijali účinkovanie v Rapošovej Cinka Panne, ktorá bola, povedzme si otvorene po všetkých stránkach veľmi zlým filmom?
Bola som nadšená, že si môžem konečne zahrať v slovenskom filme a scenár vôbec nebol zlý. Škoda, že vinou rôznych okolností nebol film ani pre mňa úspechom. Ale moja postava sa mi páčila.
01.03.2017 09:49 - otázka od Roman
Zdravim vas p.Kronerova, mna by zaujimalo ci ste zazili zavist kolegyn.. Predsa je to soubiznis a to nie su asi velmi prajní ludia...
Dúfam, že kolegyne mi prajú aj studenú vodu, aj úspech filmu. Ja tiež závidím len trošku...
01.03.2017 09:49 - otázka od Lýdia
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či vás museli dlho prehovárať, aby ste vliezli do tej ľadovej vody. A nemali ste z toho potom zdravotné problémy? :) Ste skvelá herečka, prajem všetko dobré!
Prehováral ma režisér Sláma a ja som najprv nesúhlasila a protestovala. Navrhovala som mu rôzne filmové triky, ako napríklad polystyrénové ľadové kryhy, neoprénový oblek vo farbe ľudskej pokožky, ale neuspela som. Prehováral ma približne rok. Napokon som tak zatúžila po postave Hany vo filme Baba z ľadu, že som to skúsila. Trénovala som po celom Slovensku aj Čechách a dnes som vďačná tomuto filmu, že mám novú záľubu a nedám na otužovanie dopustiť. A okrem toho, som celý rok nebola chorá. Skúste to aj Vy.
01.03.2017 09:46 - otázka od Maja
Vitam vas online :) Aky mate vztah k takymto modernym technologiam?
Voľakedy som vzťah nemala, ale odkedy som atakovaná elektronickou poštou, ktorá je niekedy veľmi milá a priateľská, naštvala som sa na seba a už to zvládam.
01.03.2017 09:45 - otázka od Lenka
Dobry den, uz ste mali predtym skusenosti s otuzovanim? MUseli ste prekonavat strach? Ako dlho vam trvalo, ky m ste to zvladli?
Pred rokom a pol som bola ešte zimomrivá žena, ktorá preferovala more približne 30stupňové. Tréning som podstúpila kvôli filmu. Tréningy boli dvakrát do týždňa od začiatku septembra až do januára, kedy sme začali nakrúcať. Otužovaniu som tak prepadla, že som dnes veľmi vďačná filmu Baba z ľadu, že som našla nový rozmer života.
01.03.2017 09:42 - otázka od Zuzana
Pani Kronerova, kedy ste zistili, ze chcete byt hereckou? Ste skvela! :)
Ďakujem veľmi pekne, prvé symptómy zbadali rodičia. Vraj som na seba do zrkadla robila príšerné grimasy, a to som bola asi trojročná. Nepomohlo, že rodičia zrkadlo odstránili. Že vo mne drieme túžba byť herečkou som rodičom neprezradila ani keď som tajne išla na prijímacie skúšky. Neboli z toho šťastní, lebo vedeli, aké je toto povolania závislé na svojvôli režisérov a dramaturgov.
01.03.2017 09:40 - otázka od Stanislav
Dobrý den , super herečka , výborný človek na ktorého výkony je radost pozerat sa a ktorý robí Slovensku dobré meno aj v zahraničných , hlavne českých filmoch , čo viac dodat , dakujeme , Zuzka. Stanislav
Milý Stanislav, ďakujem za Vaše pekné slová, pohladili ma na duši. Srdečne Vás zdravím.
01.03.2017 09:40 - otázka od Mischel
Dobrý deň, ste jedna perfektná slovenská herečka (čo sa dnes nedá povedať o všetkých herečkách). Chcem sa spýtať, bolo by možné si niekedy zahrať po vašom boku ? Teším sa na film Bába z ledu. A želám Vám kopec úspechov v hereckom ale aj osobnom živote. :) Mishcel
Skúste to zorganizovať, možné je všetko.
01.03.2017 09:39 - otázka od František
Dobrý deň p. Zuzka. Patríte ku generácii hercov, ktorá mala to šťastie účinkovať v celovečerných filmoch. Čo vravíte na súčasný trend natáčania seriálov telenoveloidného charakteru, účinkovanie v ktorých sú odkázaní vaši hereckí kolegovia mladšej generácie aby sa presadili?
Tiež ma mrzí, že scenáre na seriály nie sú kvalitnejšie. Mám to šťastie, že si môžem vyberať a zlý scenár odmietnem. Mladší herci to nemajú jednoduché, majú rodiny, takže sa im ťažšie odmieta. Určite by privítali lepšie scenáre. Občas sa ale dobrý seriál podarí, sama som účinkovala v niekoľkých a som na ne pyšná. Len ich dávali vo veľmi nemožnom čase, takže ich skoro nikto nevidel.
01.03.2017 09:36 - otázka od jozef
zuzka vaš otec sa volal jozef kroner,môj otec sa vola jozef kroner ja sa volam jozef kroner chcem sa opýtat je pre vas meno kroner znacka lebo ak ano tak vas musim poziadat povolenie pouzivat tuto znacku s pozdravom J.K. inak ste super herecka
Dobrý deň. Značku radšej nepoužívajte, ale ve+mi srdečne zdravím všetkých Jozefov Kronerov!
01.03.2017 09:36 - otázka od Eva Hanzelová
Dobrý deň, predpokladám, že nie ste len úžasná herečka, ale aj úplne " normálna žena". Mali ste niekedy hviezdne maniere ?
Nie, nemala som na to príležitosť. Ďakujem za priazeň.
01.03.2017 09:35 - otázka od Alexander
Dobrý deň prajem, mám len malú otázočku, kto Vám doporučil tie otrasné okuliare z čias inkvizície, na žene má vynikať jemmnosť aj v nosení okuliarov, už ste skúšali bezrámové? Je to môj súkromný pohľad, ale povedať som to musel, prepáčte, čo na srdci to na jazyku.
Ďakujem za úprimnosť, skúšala som, bezrámové mi nesvedčia.
01.03.2017 09:34 - otázka od Hox
Už je Jankovi dobre ?
Ďakujem za opýtanie, áno. Pozdravím ho od Vás.
01.03.2017 09:34 - otázka od Veronika
Dobrý deň prajem,kedy sa vráti na televíziu Janko Króner?strašne chýba hlavne v Profesionáloch :-(
Dobrý deň, Janko Króner sa z času na čas venuje zvukovýrobe, takže je aktívny vo svojom povolaní. Kedy sa vráti pred kameru neviem, spýtam sa ho. Ale súhlasím s Vami, že je vynikajúcim hercom a nečudujem sa, že chýba divákom.
01.03.2017 09:32 - otázka od MartaB
Dobrý deň pani Kronerová, srdečne Vás zdravíme z Prahy. Sme veľmi radi, že sme Vás mohli osobne stretnúť na kamerovkách do Báby z ledu na FAMU - snáď si na Kryštofa spomeniete :). Mám sa Vás opýtať, či by sme si Vás mohli adoptovať za babičku, ako Daník :). Srdečne zdravíme a držíme všetky palce, nech sa dobre darí.
Srdečne vás zdravím z Bratislavy do Prahy. Keďže vlastné vnúčatá ešte nemám, bez problémov ma adoptujte. Srdečne zdravím Kryštofa, bol vo filme vynikajúci! A samozrejme všetkých zúčastnených. Držte sa.
01.03.2017 09:31 - otázka od Jaja
Dobry den, skveli herci pomaly odchadzaju, v divadle aj televizii sa objavuju nove tvare. Kto je podla vas taky najtalentovanejsi z mladej generacie?
Veľmi talentovaní sú naši absolventi, ktorí účinkujú v divadlách, ale nielen v Bratislave, ale aj v Martine, Nitre a všelikde po Slovensku. To sú skutoční robotníci umenia. Mnohí sa objavujú aj v seriáloch, je škoda, že nemajú viac kvalitnejších príležitostí.

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu