Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Herec Marko Igonda bol online!

Marko Igonda zažiaril už vo filme Lietajúci Cyprián, vyhlásili ho za jednu z mladých hereckých Shooting Stars v Berlíne Zobraziť galériu (13)
Marko Igonda zažiaril už vo filme Lietajúci Cyprián, vyhlásili ho za jednu z mladých hereckých Shooting Stars v Berlíne (Zdroj: Saturn)

17. januára, prišiel do kín nový celovečerný film režisérky Mariany Čengel Solčanskej.

Film s takouto silnou témou si vyžadoval rovnako silné herecké výkony. Mariana Čengel Solčanská hovorí, že jej predstavu suverénne najviac napĺňala Éva Bandor z divadla Móra Jókaiho v Komárnea veľké prekvapenie našla v Diane Pavlačkovej, ešte len študentke gymnázia. S prehľadom zatienila mladé herečky z konzervatória. „Všetky herečky vložili do filmu srdce – cez deň boli s nami na pľaci, večer bežali do divadiel a v noci videli svoje deti. Niektoré sú z malých periférnych divadiel, ale ich talent je nesmierny. Diane Pavlačkovej predpovedám veľkú budúcnosť,“ hovorí Čengel Solčanská. A kto bude ten muž, o ktorého budú tak bojovať? Marko Igonda zažiaril už vo filme Lietajúci Cyprián, vyhlásili ho za jednu z mladých hereckých Shooting Stars v Berlíne a režisérka sa k nemu celkom prirodzene vrátila. Medzi šiestimi ženami vraj bol spočiatku stratený, ale potom si užíval svoju pozíciu jediného kohúta na dvore plnom krásnych sliepok. Hoci Mariana Čnegel Solčanská žije v Bratislave, pozná život aj v iných častiach Slovenska a film Miluj ma alebo odíď nakrúcala v krásny jesenný čas v Šali a Čakajovciach pri Nitre. Scenár napísala vedúca katedry scenáristiky VŠMU Alena Bodingerová a režisérkin štáb doplnil kameraman Peter Bencsík (spolu už nakrútili stredometrážny film Ábelov čierny pes).

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

25.01.2013 11:42 - otázka od Monicka1989
Dobrý deň chcem sa opýtat na Vašu najoblubenejši pieseň Vopred Dakujem za odpoved
The Host of Seraphim..Dead can Dance.
25.01.2013 11:39 - otázka od Anna
Dobrý deň! Som stálou diváčkou seriálu Pod povrchom. So zatajeným dychom sledujem každú epizódu. Od začiatku ma zaujal Váš skvelý herecký výkon. Hráte to tak presvedčivo, že niekedy si myslím, že je to Váš osobný príbeh (dúfam, že nie). Prežili ste v svojom živote niečo také, čo Vás ovplyvnilo natoľko, že dokážete tak perfektne precítiť svoju hereckú rolu, alebo je to vysoká profesionalita. Prajem Vám pekný deň :)
Moju profesionalitu, o ktoru sa neustále snažím, samozrejme alebo bohužial doplňaju prežité udalosti z mojho života.Myslím, že je to nevyhnutné v zdokonaľovaní profesie, herec-človek. A ďakujem pekne za tak krásnu spatnu vazbu.
25.01.2013 11:33 - otázka od Marienka
Dobrý deň. Chcem sa opýtať ako často natáčate ? A ako dlho trvá natočiť jeden diel ? :)
Veľmi individuálne.Všetko záleží od podmienok daného projektu na jeho realizáciu.Ja som zatial zažil obdobie - tri roky film ale aj 16dní.Tiež záleží na postave,ktoru stvárňujete.
25.01.2013 11:24 - otázka od Daniela
Dobrý deň, sledujem seriál Pod povrchom a teším sa na premiéru Vášho nového filmu.Chcem Vám popriať veľa úspechov a veľa dobrých hereckých úloch. Som Vaša fanúšička, veľmi sa mi páčite.Chcem sa spýtať, či ste taký skvelý aj v bežnom živote. Pekný deň...
Ďakujem.Asi nie ale denno-denne sa o to snažím.
25.01.2013 11:21 - otázka od Matička skákava
Dobrý deň , závidite rytmusovi, že hrá v smrtonosnejj pacsi 4 ? podľa mňa by ste tam mali byť radšej vy .Ste milý a držím Vám palce :) :)
Nikomu nič nezávidím.Na ten casting som nemal čas ale ďakujem vážim si to.
25.01.2013 11:16 - otázka od zdeno uhlir
Dobry den, Nemam otazku len chcem vyjadrit moj obdiv aky ste skvely herec,lebo musim uznat ze v panelaku som vas vobec nemusel.ale potom ked som videl Lietajuceho Cypriana tak mi spadla sanka velmi emotivny film,no a teraz ten serial pod povrchom je uzasny niekedy pozerame z manzelkou este stare casti z archivu ci nam nieco neuniklo, Dakujeme ze vas mame Hlavne vam prajeme vela zdravia a iba tie najlepsie filmy, S pozdravom zdeno dublin #irsko
Vďaka Zdeno.Marko
25.01.2013 11:15 - otázka od zuzana
Zdravím Vás Marko. Mám kamaráta ,z mozgovou obrnou je na vozíku. Jeho postihnutie mu nedovolí robiť pre nás zdravých bežné úkony rukami.Patrí medzi ne ,, obyčajné objatie,,. Ide mu to veľmi ťažko a veľmi ťažko k sebe pripustí ľudí. Mám to šťastie , že som jeho kamarátka. Je to super človek , no a dnes má narodeniny, Prečo Vám to píšem??? Keď Vás sleduje v telke , vtedy je veľmi pokojný a keď o Vás hovoríme on povie: Tak by som ho rád ,, potľapkal,, po pleci a povedal mu , že je super herec.Dovoľte mi dnes odovzdať mu od Vás odkaz, bude to pre neho krásny narodeninový dar. Zuzana
Zuzka musíte ho objať k narodeninám za mňa s posolstvom, že niekedy vaše objatie vymeníme aj za moje.Pekné narodeniny.Marko. Pošlite mi na vás kontakt do divadla v Celetný.Praha
25.01.2013 11:04 - otázka od Andrea
pre mna ste jeden z úžasných hercov ktorým verím na obrazovke.Ako divák som rada že Vás obsadzujú pretože po filme Rozhovor s nepriateľom som bola uchvátená a čakala na "niečo" dalšie s Vami :) Nerozmyšlali ste niekedy aj nad režiserovaním? Pretože na v tejto krajine je tak málo kvalitných nápadov na film.
Jaj ďakujem pekne.Uveriť v daný charakter ktorý herec stvárnuje - naplňa je premňa najvačšia poklona.A viete že áno!Snáď príde ta chvíľa, kedy opať zatužim natočiť vlastný film ale zaťial, ma naplňaju ponuky, čo dostávam.
25.01.2013 10:54 - otázka od Alžbeta
Zdravím Vás,Marko.Ste krásny a dobrý herec.Baví Vás ešte hrať v tých súčasných stupídnych slovenských seriáloch?
Dobrý deň.Ďakujem.Nie že baví- je to nevyhnutné.Odhliadnuc od kvality daného projektu cítim potrebu podporovať slovensku tvorbu.Nie len preto že som slovák ale tí ktorí to vytváraju skutočne makkaju a dávaju do toho všetko.Samozrejme možeme sa baviť o miere talentu ale to teraz neriešim.Výsledný efekt je doležitý ak zasiahne aspoň jedného človeka a to sa deje.A ja verím, že to bude mať vzostupnu tendenciu ale bez skušania a hľadania sa to nikdy nenaučíme.
25.01.2013 10:41 - otázka od igor mudry
pozmas dedinu Diakovce okres Sala? 26 rokov dozadu?pred par dnami som sa dozvedel ze si to ty! je to mozne? pamatas si na to ?ak ano tak odpis ak nie v pohode! v tej dedine mas rodinu a tam sme sa spoznali je nie som od tial ale z levic!budem rad ak si to ty a ozves sa!dakujem !ak nie tak prepac ze som napisal!s pozdravom!igor z levic.
Igor čau jasné že viem.Pod stromami na to sa nedá zabudnuť.A stále svoju rodinu navštevujem.Drž sa .Marko
25.01.2013 10:38 - otázka od petra
nechcem dat otazku,len vas zdravim,ste krasny,sympaticky chlap,vela zdravia a takych peknych filmov ako doteraz
Ďakujem .Marko
25.01.2013 10:38 - otázka od Zuzana
Pán Igonda,čo chystáte v budúcnosti,čo sa týka filmu,alebo divadla? Ste veľmi sympatický herec a máte naozaj charizmu, ak dovolíte prečo Vás obsadzujú menej známi režiséri? Lietajúci Cyprián bol naozaj výborný film a prajem Vám veľa pracovných úspechov a veľa kvalitných filmov,lebo tu na Slovensku naozaj chýbajú.
Ďakujem.Divadlo zatiaľ neplánujem. Mám roztočené dva filmy.Režiséri si vyberaju podľa svojej predstavy ja možem len prijať alebo odmietnuť či je menej alebo viac známy moje rozhodnutie neovplyvňuje.Skor preferujem porozumenie a podobné čítanie situácií.
25.01.2013 10:30 - otázka od monča
Halo Marek, spýtam sa ťa z ktorej časti nášho krásneho Slovenska pochádzaš a kde vlastne bývaš, lebo niekde som čítala, že si si za manželku zobral českú herečku síce neviem ktorú len toľko. Maj sa pekne
Pochádzam zo Žilinského kraja z dedinky Trnové.
25.01.2013 10:28 - otázka od anabella
Zdravím. Otázku mám, že ako hovoríte doma po slovensky, alebo česky a máte aj detičky? veľa úspechov
Ďakujem.Máme dcéru Marušku a hovoríme česky,slovensky a anglicky.
25.01.2013 10:26 - otázka od alica
Ahoj Marko, chcem sa len spýtať či ti nie je ľúto, že už nehráš vo výbornom seriáli Panelák? Prajem všetko dobré v živote.
Ďakujem.Momentálne som ako doktor Fábry v Amerike a neviem kedy sa vrátím.A ako Marko som z paneláka nikdy neodišiel.
25.01.2013 10:24 - otázka od JulianaW
Sklanam pred Vami pomyselny klobuk, nasadenie, profesionalita, talent s akym ste ponali svoju rolu v tomto filme je pre mna ocarujuci :) Keby som mala vek :) na lepenie plagatov nad postel, urcite ste tam! :) Ako ste sa citili v kozi Milana? V com sa s jeho konanim stotoznujete? Dakujem za odpoved :) Juliana (32:))))
Ako herec dobre ako človek by som to nechcel zažiť.Radšej by som videl zmysel v milovaní ako v odchádzaní.
25.01.2013 10:21 - otázka od Ally
Ahoj Marko,môžeš povedať niečo viac o natáčaní videoklipu Miluj ma alebo odíď Zuzky Smatanovej? Mne sa ten videoklip veľmi páči :)
Bol to pre mňa emocionálne umocnený zážitok, lebo to bolo prvé natáčanie mojej dcéry.No a so Zuzkou sme rodáci od Žiliny.Takže to bolo v rodine.
25.01.2013 10:16 - otázka od Lenka
Dobrý deň. Ste najlepší a najkrajší herec na scéne... vždy sa teším na Vaše filmy a seriály!! Pamatám si Vás zo slovenskej rozprávky "Zlatý chlieb" :D Prajem Vám všetko dobréé!!!
Veľké poďakovanie. Marko
25.01.2013 10:15 - otázka od m
Adam, čo s tou Leou?
Nechajte sa prekvapiť.Adam ju lubi čo už .
25.01.2013 10:13 - otázka od Eva z Trenčína
Pán Marko,videla som Vás zatiaľ iba vo filme Za nepriateľskou líniou,kde máte malú,zato neprehliadnuteľnú rolu.Seriál Pod povrchom sledujem hl.kvôli Vám,pretože hlavná úloha Adama Vám pristane,hráte ju veľmi citlivo a presvedčivo.Na aké ďalšie Vaše televízne účinkovanie sa môžeme tešiť?Naša krajina má veľa vynikajúcich hercov,ktorí by sa vo svete svojím talentom v plejáde tuctových,priemerných a nezaujímavých hercov nemali problém uplatniť.Vy ste fešák a s polodlhými vlasmi aj zaujímavý typ.Neuvažovali ste o zahraničnom angažmá?Nechceli by ste sa aj Vy stať slovenským "Karlom Rodenom",ktorý skutočne svetu dokazuje,že herci z našich končín sú lepší,len nemajú také možnosti,príležitosti a reklamu?Ďakujem za odpoveď a želám všetko dobré.Vaša fanúšička Eva.
To nezáleží uplne na mne je to podmienené z viacerých hľadísk.Ja vďaka Bohu tuto príležitosť dostávam napr.teraz vo filme THE LAST KNIGHT ale zároveň som dostal ponuku v novom slovenskom filme pána Luthera Krok do tmy čo bola neporovnatelne silnejšia a plnohodnotnejšia - srdcová téma.
25.01.2013 10:07 - otázka od Michaela
Dobrý deň, ste veľmi, milý, sympatický a charizmatický muž, takisto aj herec samozrejme :) váš pohľad a hlas ma strašne upokojuje :) keby som mala možnosť stretnúť sa s nejakou našou známou osobnosťou ani na sekundu by som neváhala vybrať si Vás :) možno vyzerám ako chorý človek, ale nie som, len Vás tak veľmi obdivujem :) Pekný deň želám Miška
Ďakujem veľmi pekne.Vážim si to.
25.01.2013 10:06 - otázka od Oľga
Marko,..vraj si zo Žiliny,.. odkiaľ presnejšie,.. ? Som zo Žiliny, a mala som spolužiačku Igondovú...teraz by mohla mať niečo nad 50-rokov,.. pozdravujem ťa a prajem všetko dobré...
Z Trnového.Je možné že to bola moja mamina lebo tá študuje celý život.
25.01.2013 10:05 - otázka od Michal Rybár
Pekný deň prajem Ja by som sa chcel spýtať aké boli vaše začiatky vašej hereckej kariery? Ako vás podporovali vai rodičia? Ďakujem za odpoveď
Vďaka mojim rodičom som mohol vobec študovať takže začiatok mojej kariéry mal ántre bez ktorého si to neviem predstaviť.
25.01.2013 10:02 - otázka od Veronika
Dobrý deň,ja nemám otázku iba Vám chcem zaželať v živote aby sa Vám darilo,aby ste boli zdravý,šťastný a aby Vás všetko zlé obchádzalo a samozrejme aby sa Vám splnilo všetko po čom túžite!Pozdravujem Vás :-)
Ďakujem srdečne .Marko
25.01.2013 10:01 - otázka od Naty
dobry den nemam otazku len vam chceem popriat vela stastia v zivote. Dovi
Ďakujem zo srdca.Marko

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu