Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Boris Filan bol online: Obdivuje superstaristku Gunčíkovú!

Boris Filan Zobraziť galériu (2)
Boris Filan (Zdroj: Vladimír Labát)

BRATISLAVA - Spisovateľa, textára, dramaturga, scenáristu, cestovateľa, bývalého basketbalistu a obľúbeného rozprávača Borisa Filana (62) netreba zvlášť predstavovať. Je autorom viacerých scenárov televíznych komédií. Od šestnástich rokov písal texty pesničiek, neskôr hlavne pre Paľa Hammela a skupiny Prúdy a Elán.

Autorsky pripravoval a uvádzal televíznu talkšou Gala Borisa Filana, v Slovenskom rozhlase už roky pripravuje reláciu Pálenica. Priatelil sa s legendárnym slovenským režisérom Jánom Roháčom, ktorému venoval aj svoju najnovšou knihu Rozhovor Majstra s hlúpym žiakom. S neobyčajnou otvorenosťou v nej hovorí svoje názory na lásku, priateľstvo hriechy. Kniha si uťahuje zo všetkého, čo sa tvári ako dôležité.

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

27.09.2011 11:28 - otázka od Ester
Za svojím menom máte napísané v zátvorke číslo, ale na koľko rokov sa naozaj cítite?
Na tisíc. A tým sa s vami aj lúčim. Pekný deň
27.09.2011 11:26 - otázka od Anna
Pán Filan, obdivujem Vás,ako naozajstného "Pána majstra slova". Len vždy rozmýšľam nad dôvodom,prečo Vašu rozhlasovú Pálenicu -s tými a o tých ,ktorým to páli-neadresujete aj tým,ktorým to páli?Že by ste potom nemali pre koho vysielať? Anna
Na rozhlasovej stránke je to tak ako vy navrhujete.
27.09.2011 11:26 - otázka od Miso
Koľko má Elán nahratých, no nevydaných pesničiek?
Ivan Popovič raz povedal múdru vetu: "Čo bolo nebolo."
27.09.2011 11:25 - otázka od Jozef
Zdravím Vás, chodíte ešte niekedy do Litmanovej? Aký je Váš vzťah k viere, duchovnu. Ďakujem a prajem veľa Božieho požehnania.
Nemusím, Litmanová je vo mne. Rád mám dlhé múdre rozhovory s kňazmi. >
27.09.2011 11:24 - otázka od Dede
Ahoj,co budete dnes obedovat? Vasa verna fanusicka Dede :)
Grenatírmarš, zohrievaný iod včera, trošku zospodu pripečený.
27.09.2011 11:24 - otázka od Kasper
Dobrý deň, je niekto v "showbiznise" koho fakt nemusíte a je aj niekto koho naopak "môžete" ? Poprosím menovať :) Pekný deň
Rád by som odpovedal, ale ja to už dávnejšie nesledujem.
27.09.2011 11:22 - otázka od Miso
Fico alebo Dzurinda? USA alebo RUSKO?
Miro Lajčák, Európa.
27.09.2011 11:21 - otázka od Miso
a este jedna...Pan Boris...zavolajte do palenice Joza ...v mene vernych dakujem!
Už bol a bude,
27.09.2011 11:20 - otázka od Miso
Kto je smutny Ir? A kto bude robit hudbu na Jozovu solovku?
Smutný ˇIr bol chlapík v Piešťanoch, ktorý sa zamiloval do miestneho chalana.Hudbu na Jožovu sólovku bude robiť Jožo.
27.09.2011 11:20 - otázka od Stano
Pán Filan, Ďakujem za Vašu odpoveď a mám pre Vás ešte jednu otázku. Mali ste niekedy krízu v tvorení, že ste nevedeli o čom resp. prečo písať? Ďakujem Stano, Prešov
Som vyštudovaný scenárista, písanie mám ako každodennú prácu. Aj keď sa mi nedarí, netrápim sa, lebo viem, že ako to naštartovať.
27.09.2011 11:18 - otázka od Miso
Pan Boris ..napadlo ma...DUET..Jozo Raz a Vy...Jozo by spieval a vy rappovali..moze byt?! bola by to pecka
Ja mám zakázané spievať aj v zbore. Rapp je tiež spev. nech speváci spievajú a spisovatelia píšu.
27.09.2011 11:17 - otázka od Miso
Preco povazuju media Joza Raza za arogantneho a novy elan ignoruju?...
Lebo sa kĺžu iba po povrchu.
27.09.2011 11:17 - otázka od Miso
Boris nechystate daky film? A radsej mate sprchu ci kupel?
Film nechystám vaňu nemám.
27.09.2011 11:16 - otázka od Kika
Pán Filan, hovoríte vždy to čo si aj v skutočnosti myslíte? Ja áno a veľa krát som v živote na to doplatila. Ďakujem za odpoveď.
Pravda ako taká nestačí, musí byť aj použiteľná.
27.09.2011 11:16 - otázka od Andrea
Dobrí deň, pán Filan. Je úžasné,ako sa pohrávate so slovami a vetamy. Pôsobite na mňa dojmom kňaza, sála z Vás pokoj. Viem si Vás predstaviť aj v politike ,zákony by zneli jednoduchšie a mali by hlavu aj pätu. Dokonca aj lekár by ste boli dobrý,ale taký lekár duše´. Človek dostane od Vás pár slov a cíti sa bohatšie. Určite si prečítam nejakú vašu knihu, aj keď Vy tým, nezbohatnete. A otázka na záver: V akej oblasti sa cítite nepoužiteľný Vy?
Finančnej! Mám dar robiť z koruny haliere a z eura centy.
27.09.2011 11:14 - otázka od miso
dobrý deň p. Filan.čo rád robievate vo voľnom čase?
Čítam, spím, chodím sa s Jožom prechádzať do jedného krytého bazénu. Veľa času sedím na káve s kamarátmi, ako to robia muži na Juhu.
27.09.2011 11:13 - otázka od Miso
Pan Filan v com sa zmenil Jozo Raz od roku vasho zoznamenia az po teraz?
Začal chodiť presne na stretnutia. kedysi meškal najmenej hodinu a teraz je tam o päť minút skôr.
27.09.2011 11:12 - otázka od janek
Zdravim Boris! Pred par rokmi som vdaka jednej vasej knihe "objavil" a potom aj vypatral jednu slovenku zijucu v Egypte. Nechal som sa od nej "napichat" (tak, ako vy) a od vtedy mam obcas pocit, ako by sme mali spolocnu milenku... :) Je to zvlastny pocit - neviem, ci mam na vas ziarlit, alebo skor zajst s vami na dvojku bieleho..? :)
Pozdravujte doktor Evu. Dáme si spolu aj a šíšu.
27.09.2011 11:12 - otázka od Miso
Pan Filan..a co tak napisat nejaku knihu rozhovorov zo zivota s Jozom Razom?...to by bola pecka...A cis si vysvetlujete, ze Vase knihy, texty oslovuju aj pubertakov...co je v tejto dobe dost vynimocne..
Jožo najlepšie hovorí to čo treba svojim spevom. Som rád, že už prestal byť novinový spevák. To, že moje knihy čítajú dámy v rokoch aj kamarátovi synovia je asi v metóde, ktorú ja považujem za ideálnu. je to ako veľký oheň, okolo ktorého sedí celý kmeň a rozprávač ich zabáva. Ale kniha Rozhovor majstra s múdrym žiakom nie je celkom pre všetkých. Opatrne s ňou.
27.09.2011 11:07 - otázka od Tomáš
Neplánujete natočiť akési pokračovanie filmu Rabaka po 2x-tich rokoch, mám na mysli, či sa Vám chalani z Elánu nezmieňovali o tom, že by chceli napísať scenár k novému filmu o nich?
Napísal som námet na hru a film s názvom Jožo, ale kapela to neprijala. Aj keď som si myslel, že je to poctivý a dobrý námet. Nuž, prosiť ich nebudem.
27.09.2011 11:03 - otázka od Dana (BA)
P. Filan, dá sa nejak opísať alebo k niečomu prirovnať pocit, ktorý je vo Vás keď si uvedomíte, že ste jedným z tých, ktorých vníma ostatné okolie, ktorý je možno vzorom pre ostatných... po ktorom tu ostanú "hmatateľné myšlienky"? Asi by som chcela ten pocit niekedy zažiť... Je to pre Vás aj po toľkých rokoch ešte zaujímavý aspekt Vašej práce a viete si vychutnať prílev energie smerom od Vašich priaznivcov?
Ja iba pokračujem v štafete, ktorú mi odovzdali muži predo mnou a oni ju mali od svojich predchodcov. Je to úžasné, keď ma stretnete na ulici a hovoríte mi, že ste mali s Pálenicou pohodu, keď mi poďakujete za knihu. Pre muža v mojom veku ej práca jeho identitou a oázou. Ďakujem, že to pre vás môžem robiť
27.09.2011 11:00 - otázka od Alfonz
Pán Filan, veríte v Boha?
Mal som zvláštny rozhovor s páterom Haľlkom. Povedal som mu, že mi je ľúto, ako cirkev vytesnila z božej trojice ženy. On nesúhlasil. Povedal, že Boh je nad všetkými pohlaviami. Mne sa to nezdá. V Biblii sa rozpráva s Jóbom ako chlap s chlapom. V Chráme sv. Petra je maľba, ktorá je ikonou kresťanstva. A tam Boh naozaj nevyzerá, ako žena, ale ako statný muž v najlepších rokoch. S mužmi sa priatelím, ženám a v ženy verím. Boh určite je, ale dúfajme, že sa celú pravdu nedozvieme.
27.09.2011 10:54 - otázka od Eliška
Dobrý deň, p. Filan. Rada by som vám poďakovala za knihu Pálenica (I), ktorá mi vždy zdvihne náladu, poteší, keď sa cítim sama, smutná. A nielen táto kniha, všetky vaše knihy pomáhajú zastaviť sa a pouvažovať v tomto našom nešťastnom svete.
Ďakuješ, preto to robím.
27.09.2011 10:53 - otázka od Miso
Pan Filan..nenapisete nejaky text, ktory by spolu spievali Jozo a Palo? ..A aky alkohol Vam chuti najviac?
Dobrý nápad, spýtam sa ich, oni sú moji starší bratia, aj keď Jožo ej vekom mladší. Mám, rád suché naše a rakúske vína a ruskú vodku.
27.09.2011 10:52 - otázka od Tomáš
A ešte jednu: nechystáte sa niekedy cestovať aj do Bohom zabudnutej, takmer panenskej krajiny Bhutánu?
Jedine s Palom Barabášom a Petrem Ondrovičom - Beckom. S tými by som išiel kakmľvek na svete.
27.09.2011 10:50 - otázka od Miso
Pan Filan, co hovorite na euroval? ..myslite ze nasa vlada vydrzi?
Nechcel som o tom veľmi hovoriť - ale...S pobavením sledujem, ako niektorí noví politici robia zo seba verejne hlupákov a predstierajú, že vedia viac ako celý svet a ešte mu aj svoje smiešne názory vnútia. Svet rieši jeden zo svojich veľkých ale normálnych problémov. neviem, ako to zvládnu, ale jedno je isté - jednopercentných Slovákov sa na riešenie pýtať nebudú.
27.09.2011 10:45 - otázka od ivi
Vážený pán Filan, pozdravujem Vás a som rada, že Vám môžem aspoň takto poďakovať za každú sobotu v SRo. Sobota by pre mňa ani nebola bez Vás. To je úžasné ako viete opísať hocakú obyčajnú vec. Aj u Adely keby ste pobudli trochu viac. Tak dobre sa Vás počúvalo i pozeralo. Nechystáte nejakú reláciu aj v TV ? Ďakujem, že STE.
Chystám dve, ale mám žalostne málo času. Na tri roky dopredu viem, čo budem musieť odovzdať, precestovať a odpotápať.
27.09.2011 10:42 - otázka od Tomáš
A ešte by som mal možno jednu otázku: čo si myslíte o dnešnej dobe a kedy myslíte, že skončí a začne sa akýsi "nový vek", jednoducho povedané, kedy konečne prídu ľudia k rozumu, k "osvieteniu"? Nemáte pocit, že situácia v spoločnosti celkovo sa každoročne a dlhodobo zhoršuje, akoby človek už dávno dosiahol vrcholu svojho vývoja? Ďakujem za odpoveď. Pekný deň! Pozdravujem aj Joža, on už o mne tiež vie, poslal som mu nedávno list. :)
Toto je otázka odpoveď. Pravdu povediac si o dobe už nemyslím nič, lebo som vypol to informačné tsunami. Dôležitý je môj malý svet, mojej rodiny, kamarátov a známych. A ten sa usilujem mať taký, aby sme všetci boli beztrestne úprimný a poctivý jeden k druhému. Veľký svet sa zmenil tak ako sa menil vždy predtým a bude sa aj potom.
27.09.2011 10:39 - otázka od jana
Odpoveď na Vašu otázku :-). Mojou úlohou je analýza /jazyk a kompozícia/ rozhlasovej relácie Pálenica. Absolvovala som aj veľmi príjemné stretnutie s p. Grebáčom, ktorý vie o Vás a Vašej práci pútavo a zaujímavo rozprávať. Predsa len sa niečo spýtam. Vediete si nejakú súkromnú štatistiku? Akí ľudia prijali Vaše pozvanie? Koľkokrát už mali poslucháči možnosť počúvať Vaše zážitky z éteru, atď? Ďakujem.
Málokedy niekam chodím, teraz iba plním program vydavateľstva Slovart. Ale pri cestách sa rád stretávam s ľuďmi po celom Slovensku. Moaj bašta sú Košice, Prešov a Bardejov.
27.09.2011 10:37 - otázka od Gaperini
Pan Filan, Dobry den! Ano, ja sa chcem opytat. ze ci chodite na huby a ci ich mate radi..dakujem pekne ..dakujem
Na huby som chodil s pánom Rechtorovičom, na strelnicu pri Rohožníku. Bol s nami raz aj pán Chudík a našiel nádhernú veľkú hubu. Teraz už zbieram iba kuriatka a dubáky na trhovisku, mám rád tie počerné dievčatá, ktoré ich ponúkajú.
27.09.2011 10:36 - otázka od Miso
Boris je pravda, ze Jozo Raz ma opat chut tvorit? ..Kedy bude na svete jeho solovka?
Už na nej usilovne pracujeme. väčšinou v reštaurácii Leban v Kitsee.
27.09.2011 10:35 - otázka od Kika
Pán Filan, prosím prezraďde svoje životné krédo, ďakujem
Jediný človek, s ktorým budeš celý život si ty sám. Usiluj sa konať tak, aby to nebola nepríjemná spoločnosť.
27.09.2011 10:34 - otázka od Tomáš
Dobrý deň, p. Filan, momentálne ma nič konkrétne nenapadá, čo by som sa Vás špeciálne chcel opýtať, keďže na väčšinu mojich otázok sa už opýtali moji kolegovia predo mnou, ale možno predsalen niekoľko, keďže sa pohybujete aj v tejto oblasti a práve tam ste sa prvýkrát stretli s chalanmi z Elánu: ako je možné získať serióznu a tvorivú prácu v Slovenskej televízii v súčasných podmienkach? A ako je to s budúcnosťou Elánu, píšete im nejaké nové texty? Chystá sa naozaj ďalší album po nedávno vydanej Anjelskej dani, ako avizoval Jožo Ráž? Aké spomienky sa Vám viažu k filmu Fontána pre Zuzanu, pesničke Ak nie si moja, prípadne k filmu Rabaka? Neplánujete opäť cestovateľské seansy v DK Ružinov? Zmieňujú sa Vám chlapci z Elánu, najmä Jožo o reakciách fanúšikov? Touto cestou Vás srdečne pozdravuje tiež (dnes už skôr) ex-spisovateľ Tomáš P.
Myslím si, že jedna etapa Elánu sa naplnila muzikálom 8. svetadiel. Ako budú chalani pokračovať je na nich. Ja by som na ich mieste dôstojne skončil. Ale na svojom pokračujem. Končiť je ťažké.
27.09.2011 10:31 - otázka od Janko
Dobrý deň pán Filan dobrý. Chcel by som sa Vás opýtať, či ste už boli v Izraeli a ak áno čo sa Vám tam najviac páčilo? Podľa mňa je to nádherná krajina s krásnou prírodou. Za odpoveď veľmi pekne ďakujem. S pozdravom Janko
V Izraeli som bol, celý som ho precestoval. je to úžasná zem, lebo všetko tam je naozaj - Jeruzalém, Jericho, Mŕtve more. Najviac sa mi páčilo pri Múre nárekov. Všetci tam do medzier medzi kameňmi zasúvali lístočky so želaniami. ja som napísal: "Bože, ty vieš čo ja chcem." A on mi to potom splnil.
27.09.2011 10:29 - otázka od Johana
Dobry den p. Filan, kedy ste sa naposledy oholili ( tam hore ) ?
Pred pätnástimi rokmi na dovolenke v Chorvátsku. naši boli už pri mori a keď som prišiel oholení, tak ma nespoznali. Mám svoju bradu rád, je nie len na brade, ale aj v mojom srdci.
27.09.2011 10:27 - otázka od Juraj
Dobrý deň Kde na svete ste ešte neboli, teda keď existuje ešte nejaké miesto čo ste nevideli??
Zajtra sa stretnem s Lubom Felnerom, aby mi poradil ako cestovať po Madagaskare. Nie ej dôležité, koľko tzoho človek precestoval, ale ako doma sa cíti doma.
27.09.2011 10:26 - otázka od Chovanak Ondrej
Slovak sa boji povedat pravdu lebo ? Boji sa, ze pride o pracu, boji sa,ze si ho niekto viac vsimne, alebo je este stale zakomplexovany .
To neplatí iba o Slovákoch. Mnoho našich istôt je mimo nás a keď sa rozhojdajú, tackáme sa s nimi. Chýba nám dobrá, poctivá použiteľná minulosť. Máme dve a obidve sme si opľuli a teraz sa za ne hanbíme. Pokúšame sa dýchať tam, kde sa naozajstní ľudia od smradu dusia.
27.09.2011 10:24 - otázka od Stano
Pekný deň pán Filan, ako Váš veľký fanúšik a FILANtrop sa Vás chcem opýtať na paradoxy ľudstva, napr. prečo spolu ľudia stále menej komunikujú napriek tomu, že komunikačných možností je stále viac, alebo prečo, keď majú ľudia v dnešnej dobe toľko možností vzdelania, sú stále sprostejší? Pán Filan, považujem vás za jedného z najmúdrejších a najinteligentnejších ľudí, preto Vám želám všetko dobré do ďalšieho života a veľa (E)elánu, dúfam že napíšete ďalšie skvelé texty a hádam sa možme tešiť aj na ďalší elánovský album(?) S pozdravom, Stano, Prešov
Momentálny zložitý a ťažko riešiteľný problém je, že najmenej trom generáciám chýbajú dobrí, silní, spoľahliví a kompletní otcovia. Muži stratili svoje vzory a nevedia ako sa stať celými dospelými ľuďmi. Nasadzujú si rôzne masky, ktoré odpozerali v médiách, ale vnútri sú ľahkí a prázdni, ako zo šúpolia. Je šťastie nájsť niekoho, kto je prirodzená autorita a vzor, ale je ich žalostne málo. Spýtajte sa sám seba, koho si naozaj vážite a prečo. A keď si nevážime nikoho, nemáme si ako vážiť seba, lebo nemáme merítko.
27.09.2011 10:21 - otázka od maroš
Boris,nekladiem otázku,chcem len vyjadriť pocit vrstovníka na vašu tvorbu.Geniálna.Pri čítaní vašich knižiek sa mi v šuflíkoch pamäti vynárajú všetky zabudnuté vone rokov šesťdesiatych a sedemdesiatych a nepochopím ako si tieto detaily možete pamätať.Ale v tom asi tkvie osobitosť osobností,ktoré aj všedné veci vidia inak.Spomeniem si na vás,keď v nedeľu na hodoch budem tajne v špajzi vyjedať zemiakový šalát tak,aby ma nikto nevidel.Veľa zdravia.Maroš
Keď človeku chutí, je hriech si to odrieknuť.
27.09.2011 10:20 - otázka od dana
comu sa teraz vlastne venujete? pisete este pre niekoho texty?
Občas píšem texty pre Joža Ráža a Pavla Hammela. Pre Joža nový text Bulharský horor a Hammelovi Modlitbu stromu, Vták zlých správ a Najlepšia z dobrých. Ináč píšem knižky. Mne kedysi žiadnu nevydali, tak si to teraz vynahradím. Dokončil som tretiu časť bratislavskej trilógie a píšem veľký román z prostredia televízie. A hlavne sa veľa stretávam s kamarátmi. To je lepšie a dôležitejšie ako každá práca. Moje poučenie zo života - dobrá robota je láska, ktorá nebolí
27.09.2011 10:16 - otázka od Lucka
Dobrý den pane Filan. Mám pocit, že všechny otázky na Vás, které jste v lidech vyvolal, jste ideálně zodpověděl v Rozhovoru majstra s hlúpym žiakom. I když už spadám do doporučeného věku, ze začátku jsem se trochu opařila, ale teď knihu znova popíjím po troškách a už to tolik nepálí, jenom příjemně hřeje. Přece by mě ještě zajímalo, ve kterém koši skončila písnička Sk***ený kapitalizmus, byla bych na ni totiž velice zvědavá =). Ale budu se maximálně těšit i z každé další nové ELÁNovky, ačkoliv vím, že je to stále obtížnější, napsat nový dobrý text. Také jsem jedna z těch, kteří Vás mají za nejmoudřejšího člověka a kéž by se Vaše laskavá moudra a humor šířily ještě více mezi lidi.
Tá pesnička nevznikla z mojej vôle, lebo čloevk sa nemá stavať na čelo, keď netuší, kto sa zaradí za neho. Je to ako v Hrabalovehj poviedke, keď dedinská pani nadáva na neďalekých delostrelcov. Hoviorí: "Parchanti, zase stříleji." Pri piatom výstrele návštevník z Prahy povie to isté a dedinaská pani ho napomenie. !To vy nesmíte, to jenom my. Jsou to naši parchanti."
27.09.2011 10:14 - otázka od amica
p. Filan, ktorého zo slovenských spevákov, alebo speváčok obdivujete? A čo hovoríte na vychádzajúce hviezdy zo Superstar, aký je na to váš názor.
Ja spevákov neobdivujem, na to ich pridobre poznám. Ale je tu pár ľudí, ktorí naozaj vedia spievať a vedia o čom spievajú. Superstar je hra, reality show, jej cieľom nie je objaviť talenty, ale zarobiť majiteľom peniaze. Iné neviem povedať, lebo to nesleduje. Iba som si všimol, že Gunčíková je veľmi dobrá speváčka.
27.09.2011 10:11 - otázka od Dominik
Dobrý deň pán Filan, chcel by som sa vás opýtať akú knihu od vás najbližšie môžeme očakávať? V Slovarte mi napísali, že v decembri vám vraj vyjde nejaká beletristická kniha
Dokončujem tretí diel bratislavskej trilógie. Kniha sa volá Raba Suli Bratislava III. Vyjde na Vianoce. Po nej budem cestovať a na jar by moha vyjsť kniha Zabíjačka a iné rozkoše.
27.09.2011 10:11 - otázka od anny
Zdravím Vás. Otázku mám aké je vaše obľúbené jedlo a viete si aj niečo uvariť aj sám. A čo sladkosti taká dobrá oriešková čokoláda?
Milujem grenatírmarš, viem si ho uvariť, ale včera ho dala k lepšiemu moja manželka a ona varí všetko najlepšie. Iba praženicu robím podľa nášho syna lepšiu ja. Zo sladkostí mám najradšej kodfilu s tatrankou položenú na sebe a hryzené súčasne. Z orieškovej am očas bolí žalúdok, ale tá bolesť je práve ten život.
27.09.2011 10:09 - otázka od Jena
Mam rada vnimavych ludi ako ste vy s uzasnym rozpravacskym talentom pretavenym do zaujimavych knih a krasnych zmysluplnych textov piesni. Skuste mi odpovedat na otazku, co vam v sucasnosti prinasa najvacsiu radost a naopak, co vas vie poriadne nahnevat?
Dnes ráno som o tom uvažoval. Myslím, že mi robí radosť, že niektorých ľudí z minulosti už nevidím a nepočujem. Páči sa mi koľko dobrých kníh vychádza, aké nové dobré reštaurácie vznikajú, akí šikovní mladí ľudia sa objavujú a ako slobodne na to všetko môžeme nadávať.
27.09.2011 10:07 - otázka od alica
Dobrý deň p. Filan, tak čo ako sa darí? Chcem sa ešte spýtať k akym známym pesničkám ste písali texty? Prajem pekný deň
Učiteľka tanca, Kráľovná bielych tenisiek a ešte zopár iných.
27.09.2011 10:06 - otázka od Dana (BA)
Dobrý deň p. Filan. Mám skoro všetky Vaše knižky... dajú sa čítať stále dokola a vždy v nich nájdem niečo nové. V čase vydania niektorých bola však moja pozornosť sústredená skôr na Pipi Dlhú Pančuchu a Troch pátračov :-) a z tohto dôvodu teraz neviem zohnať Pálenicu a Nočný Tam Tam. Nedalo by sa nejak posúriť ich dotlač pre nás neskôr narodených? Viem o viacerých, ktorí by sa tomu potešili... Najmä ten Nočný Tam Tam ma máta po nociach, lebo mám v knižnici namiesto neho čiernu dieru medzi ostatnými Tam Tam-ami... je to nepekná jazva priamo v prvej prednej polici... Ďakujem za snahu a prajem aj naďalej veľa kreativity, Dana.
Myslím si, že Ikar priebežne robí dotlače, ale netuším čoho a kedy. Veľa informácií je na mojej stránke www.svetgombicka.sk
27.09.2011 10:05 - otázka od Martin
Pán Filan, aký máte názor na manažéra Elánu Michala Čimeru. Nezdá sa vám, že svojím správaním a postojmi ťahá Elán ku dnu?
Pán Čimera Elán miluje a robí preňho všetko čo je v jeho moci. Nie on si vybral chalanov, ale Elánisti jeho.
27.09.2011 10:04 - otázka od Jana
Pekný deň! Som rada, že voľba konečne padla aj na Vás :-). Veľa pekného som o Vás počula, veľa pekného od Vás čítala. Je pre mňa česť robiť o Vás a Vašej práci diplomovku. Nemám žiadnu otázku, iba Vám chcem popriať veľa zdravia,elánu a skvelých nápadov. Aby nám Vaše zážitky, knihy a texty spríjemňovali mnohé chvíle aj naďalej.
Ďakujerm že ste mi položili odpoveď, tak ja vám dám otázku. O čom v tej práci píšete?
27.09.2011 10:04 - otázka od Jozef
Zdravím Boris, Jožo Ráž sa vyjadril, že na budúci rok Elán opäť chystá novú dosku. Prispejete na ňu svojimi textami?
Predtým pripravujeme jednu Jožovu sólovú dosku, Jožo už má odomňa pár textov.
27.09.2011 10:04 - otázka od Andrej
Zdravím pán Filan, kedy sa dočkáme toho dlho avizované cestopisu Vodka, duša, kaviár z Ruska? A chystáte ešte nejaké knihy do cestovateľskej edície Svet gombička?
Rukopis je z troch štvrtín hotový, chýba mi jedna cesta do Ruska a nevuiem si na ňu nájsť čas.
27.09.2011 10:04 - otázka od Pjotr.Pjotr
Pekny den zelam pan Filan, mam na Vas jednu otazku. Ako sa spravne pocita? A: jeden, dva, tri B: jedna, dva, tri Ja viem,ze Vy pocitate podla pismena B, ale preco? :)
Podľa toho, čo počítate. ja väčšinou počítam veci ženského rodu, takže jedna. Vela sa nepýtajte, môžte sa všeličo zbytočné dozvedieť.

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu