Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Lupiča premohla stareckou paličkou!

Doris Thieleová sa lupiča nezľakla Zobraziť galériu (2)
Doris Thieleová sa lupiča nezľakla

LONDÝN - Guráž osemdesiatštyriročnej starenke z mestečka New Milton na juhu Anglicka rozhodne nechýba. Keď nedávno vo svojom dome prichytila lupiča, nedala sa zastrašiť a postavila sa mu na odpor. Pomocou stareckej palice, ktorú zdedila po svojom otcovi, ho vyhnala preč!

Na prvý pohľad krehká babička Doris Thieleová si určite zaslúži obdiv. Napriek svojmu vysokému veku sa nebojácne pustila do Leona Ingrama (34), ktorý sa vlámal do jej domu.

Spolu s dcérou Helen (59) sa postavili pred dvere, aby mu zabránili utiecť, potom Doris schmatla palicu a niekoľkokrát ho udrela. Poruke mala pritom aj vázu, ktorou ho chcela pôvodne ovaliť po hlave. Potom si to však rozmyslela, pretože ho nechcela zabiť.

Zúfalý lupič v snahe vymaniť sa zo ženského obkľúčenia prerazil sklenené dvere, pričom si poranil hlavu. Privolaní policajti Ingrama vypátrali na základe krvavej stopy, ktorú po sebe pri úteku zanechal. Drogovo závislého páchateľa, ktorého usvedčili aj z niekoľkých ďalších vlámaní, odsúdili na tri roky nepodmienečne.

Polícia neskôr obom ženám za ich hrdinské správanie udelila cenu statočnosti. "Boli sme prekvapené, keď nám ju (cenu) udelili. Nepokladáme sa za nejaké hrdinky, jednoducho sme urobili to, čo sme v danom momente považovali za správne," dodala Doris.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu