Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nesmelý lupič: Buďte taká dobrá a dajte mi peniaze

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Pražská polícia vyšetruje kuriózne prepadnutie čerpacej stanice, ktoré sa odohralo na Štedrý deň. Mladý páchateľ podľa všetkého najprv váhal, k prevádzkárni sa niekoľkokrát vrátil. Do tretice si ale dodal odvahu, na pokladníčku vytiahol krátku strelnú zbraň a slušne ju poprosil o peniaze s tým, že ju inak musí zastreliť.

Žena mu vydala niekoľko tisíc korún. Mužovi hrozí až desať rokov väzenia, informovala dnes hovorkyňa polície Eva Kropáčová.

Prepadnutie sa odohralo na čerpacej stanici na Libušskej ulici v Prahe. Muž najprv chodil okolo budovy, keď sa potom vrátil a chcel vstúpiť dovnútra, bolo zatvorené.

"Muž vystihol práve okamih, kedy obsluha čerpacej stanice bola na toalete a uzamkol hlavný vchod," vysvetlila hovorkyňa. Páchateľ teda počkal pred dverami, a keď žena odomkla, vstúpil za ňou. Po chvíli ale odišiel, pretože k benzínke prišlo auto. Na tretíkrát už ale na ženu vytiahol krátku strelnú zbraň a povedal: "Prosím Vás, buďte taká dobrá, dajte mi peniaze, inak Vás budem musieť zastreliť".

Policajti žiadajú verejnosť o pomoc pri pátraní po páchateľovi. Muž je štíhlej, asi 175 centimetrov vysokej postavy. V čase prepadnutia mal oblečenú do modrú bundu s kapucňou a bielym pruhom cez prsia a tmavé nohavice. Na hlave mal tmavú čiapku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu