Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Neuniesla vinu za smrť "slávnej" anorektičky, zabila sa!

Isabelle Caro bola známa modelka
Isabelle Caro bola známa modelka

LONDÝN/BRATISLAVA - Matka francúzskej modelky Isabelle Caro (†28), ktorá zomrela minulý rok, spáchala samovraždu. Marie, ktorej dcéra zdobila titulky po celom svete potom, čo sa fotka jej vyziabnutého tela objavila v šokujúcej reklamnej kampani, si vzala život začiatkom tohto mesiaca. Zožierala ju "obrovská vina".

Isabelle zomrela vo francúzskej nemocnici po tom, čo ju prijali v stave ťažkej dehydratácie. "(Marie) sa cítila previnilo za to, že dala dcéru do nemocnice. Moja dcéra nechcela ísť do nemocnice,"povedal Isabellin nevlastný otec pre médiá. Vo vyhlásení uviedol, že jeho dcéra umrela "na následky nedbanlivosti zdravotníckeho personálu". Na zariadenie podal trestné oznámenie.

V roku 2008 Isabelle vydala autobiografiu s názvom Malé dievča, ktoré nechce byť tučné. V nej napísala, že jej matka ju neznášala, keď vyrastala. Anorexiou vraj trpela od 13 rokov a bola výsledokom "ťažkého detstva".

Modelka vystupovala v roku 2007 v reklamnej kampani talianskeho fotografa Oliviera Toscanu. Pod titulkom 'No Anorexia', noviny po celom svete ukázali jej nahé telo, vystúpené stavce a lícne kosti. Pri výške 162 cm v tej dobe vážila iba 39 kíl.

"Skrývala som seba a svoje telo príliš dlho. Teraz sa chcem ukázať bez strachu, aj keď viem, že moje telo vzbudzuje odpor. Chcem ukázať mladým ľuďom, aká nebezpečná choroba to je," uviedla Isabelle počas kampane.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu