Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dievča rok bojovalo s anorexiou, chorobe podľahlo!

Anna Woodová Zobraziť galériu (4)
Anna Woodová

LONDÝN - Prejedaniu počas vianočných sviatkov sa ubráni len málokto. Sladkým maškrtám a iným dobrotám neodolala ani jedna anglická tínedžerka, preto sa po predminuloročných Vianociach rozhodla držať diétu. Úmysel zhodiť niekoľko kíl sa však zmenil v posadnutosť, ktorá mladé dievča priviedla až do hrobu.

Anna Woodová mala len pätnásť rokov, keď sa pustila do boja so svojou váhou. Tak ako tisíce dievčat na celom svete, aj ona mala pocit, že je príliš tučná, a tak začala spolu so svojou matkou Christine (52) držať diétu.

Dievčina, ktorá nikdy netrpela nadváhou a patrila k najlepším žiakom na prestížnej škole v londýnskej štvrti Wimbledon, sa však stala obeťou anorexie. Jej pôvodný zámer schudnúť zopár kíl, ktoré pribrala počas Vianoc v roku 2008, sa úplne vytratil a namiesto neho nastúpila chronická porucha prijímania potravy.

Rodičia o dcériných problémoch spočiatku nevedeli, upozornili ich na to až Annini učitelia na základe podnetu od trénera plávania. "Najprv sme si mysleli, že to preháňajú, o Anninej drastickej diéte sme totiž vôbec netušili," povedala Christine Gibsonová. "Až časom sme zistili, že si jedlo schovávala do rukáva alebo ho jednoducho vyvrátila."

Keď si približne po polročnom diétovaní rodičia konečne uvedomili, že s ich dcérou niečo nie je v poriadku, zašli s ňou k lekárovi, ktorý ju poslal k psychológovi. Ani ten si však s Annou nevedel rady, preto ju nakoniec museli hospitalizovať.

V nemocnici sa dievčine vďaka veľkému úsiliu lekárov podarilo pribrať zopár kíl, no radosť bola iba dočasná. Po prepustení domov si našla prácu na polovičný úväzok, na ceste do ktorej vo februári tohto roku skolabovala. Praskol jej vred, ktorý jej museli okamžite operovať. Napriek tomu, že sa zákrok podarilo úspešne vykonať, dievčina krátko nato zomrela. V dôsledku príliš nízkej váhy jej totiž zlyhali všetky dôležité orgány.

Annini rodičia, ktorí spolu majú ešte 20-ročného syna, sa z jej smrti len ťažko spamätávajú a dcérin príbeh chcú vyrozprávať širokej verejnosti, aby tak aj ostatných upozornili na šíriacu sa epidémiu zvanú anorexia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu