Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Dom hrôzy: Psy žili v kope odpadkov medzi mŕtvolami!

Jeden zo zachránených psíkov Zobraziť galériu (7)
Jeden zo zachránených psíkov

NEW YORK - Papule im previazali lepiacou páskou tak, že nemohli poriadne dýchať, štekať ani jesť. Ich srsť bola plná chuchvalcov a špiny. O tom, čo všetko dokáže ľudská krutosť, sa nedávno presvedčila polícia na Long Islande, ktorá v jednom z domov, kde žila matka s dcérou, našla utýrané viac ako dve desiatky zvierat.

Pohľad, ktorý sa pri vstupe do domu Faith Rossovej (54) a jej dcéry Francescy Maselliovej (24) naskytol policajtom, im doslova vyrazil dych. Príbytok dvoch žien bol plný špiny a odpadkov, ktoré siahali do výšky až pol metra. Smrad bol natoľko neznesiteľlný, že ho cítili aj susedia.

V týchto neľudských podmienkach ženy "chovali" pätnásť psov a mačiek. Tie našli členova organizácie na ochranu zvierat dehydrované a obklopené vlastným močom a fekáliami. To však nebolo všetko; medzi hromadou smetí našli 26 hnijúcich tiel zvierat vrátane piatich psov, ôsmich mačiek, piatich fretiek a piatich papagájov. Pri dome našli odparkované auto, ktoré bolo plné igelitových tašiek s ďalším odpadom a konzerv od krmiva pre psov.

"Z doslova žijúceho pekla sa nám podarilo vyslobodiť pätnásť zvierat. Ľudia, ktorí sú za toto zodpovední, sú zlí a zvrátení," povedala zástupkyňa starostu Hempstead Town Kate Murrayová. Zachránené zvieratá naviac nemôžu ponúknuť na adopciu, pretože ženy sa odmietli vzdať svojho práva na ich vlastníctvo. Mesto preto záležitosť musí riešiť súdnou cestou.

Fotografie z "domu hrôzy" dokonca rozplakali aj samotnú sudkyňu, ktorá nad počínaním Rossovej a Maselliovej len nechápavo krútila hlavou. Ženy obvinili z trestného činu týrania zvierat a udelili každej z nich kauciu 75-tisíc dolárov (cca 60 600 eur).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu