Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Zvieratá utratili a nechali zhniť v zoologickej záhrade!

Mŕtve zvieratá pohodili vedľa kontajnerov Zobraziť galériu (5)
Mŕtve zvieratá pohodili vedľa kontajnerov

LIVERPOOL - Za prinajmenšom zarážajúci sa dá nazvať postup pracovníkov istého safari parku neďaleko anglického Liverpoolu. Niektoré zo zvierat zastrelili a nechali zhniť pri košoch na odpadky.

Prípad sa rozhodla zverejniť fotografka, ktorý pre zariadenie pracovala desať rokov. Zábery, ktoré v safari parku urobila, ju totiž natoľko znechutili, že svojich šéfov udala úradom. Penny Boydová (58) polícii uviedla, že chovatelia si na živých zvieratách trénovali streľbu. Pre zhrozenú ženu bolo krviprelievanie nevinných zvierat "poslednou kvapkou". "

"Jedného dňa som počas práce začula výstrel a keď som sa obzrela, zbadala som antilopu, ktorú som poznala roky, ako padá k zemi. Potrebovali (chovatelia) ešte ďalšie dva výstrely na to, aby ju usmrtili. Takéto niečo by mali vykonávať len skúsení ľudia," opisuje šokujúce udalosti fotografka.

Niektoré zo zvierat sa predstavitelia parku rozhodli utratiť po tom, čo sa údajne premnožili. Ich telá potom pohodili neďaleko odpadkových košov, kde hnili viac ako týždeň.

"Po tom, čo som videla, som sa rozhodla dať výpoveď. Nemôžem predsa pracovať pre zariadenie, v ktorom sa takýmto spôsobom zaobchádza so zvieratami, či už živými alebo mŕtvymi," hovorí rozhorčená Penny.

Medzi utratenými zvieratami sa dokonca objavil ohrozený druh jeleňa nazývaného Pere David. Úrady momentálne celú záležitosť vyšetrujú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu