Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Kvôli autu nemá od úradov pokoj ani po smrti

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BELGICKO - Marguerite Thomasová síce už tri roky nie je medzi živými, ani to však neodradilo úrady od toho, aby jej poslali predvolanie kvôli jej niekdajšiemu autu a jeho technickej kontrole.

Už to by síce mohlo niekoho zaraziť, ale v prípade tejto ženy z belgického Lonzée je všetko ešte komplikovanejšie a bizarnejšie. Automobil Ford Anglia so značkou 203D totiž predala pred viac ako štyridsiatimi rokmi - konkrétne v roku 1968, napísal dnes denník DH Les Sports.

Úrad, ktorý má na starosti technické kontroly vozidiel, ju napriek opakovanému vysvetľovaniu a dokladovaniu skutočnosti, že už automobil dávno nevlastní, po celú dobu každý rok vyzýval k tomu, aby sa dostavila na patričnú kontrolu, ako stanovujú normy. A dostihol ju aj po smrti, keď list adresovaný tejto žene dorazil až k jej dcére.

"Najprv sme sa tomu smiali. Potom sa po čase mama začala obávať. Písali sme na technickú kontrolu odporúčané listy, telefonovali, faxovali, aby sme ich informovali, že toto vozidlo už dávno neexistuje, a že tú značku už dávno nevlastní," popisovala denníku problémy s úradom jedna z jej dcér. Všetko však bolo zbytočné.

Teraz už ale dcéram došla trpezlivosť. "Nech už nechajú našu matku na pokoji. Je to naozaj morálna zúfalosť. A navyše ten tón je tentoraz ešte agresívnejší," podotkla dcéra. V liste sa píše, že ak človek nemá patričné potvrdenie o kontrole, hrozí mu až 2500 eur pokuty.

Reakcia technickej kontroly podľa denníka bola nasledujúca. Odporúčajú, aby dcéry kontaktovali dané pracovisko osobne, pretože ku správnej osobe sa pomocou telefónu ťažko dostať. Rodina ale podotýka, že skúsila v minulých vyše štyridsiatich rokoch takmer všetko, ale bez úspechu. Možno sa teraz situácia konečne zmení.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu