Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Roky hľadá uneseného syna, našiel sedem iných detí

Kuo s fotkou svojho nezvestného syna
Kuo s fotkou svojho nezvestného syna

PEKING - Už 13 rokov sa Kuo Kang-Tchang, farmár z čínskeho Šan-tungu, pokúša nájsť svojho syna, ktorý zmizol v najľudnatejšej krajine sveta. Vtedy dvojročný Kuo Čung zmizol jedného horúceho septembrového dňa v roku 1997 a jeho otec začal zúfalé pátranie, ktoré ho už priviedlo všade okrem najvzdialenejších provincií, napísal spravodajský server CNN.

Kuo pri svojom hľadaní prešiel 400-tisíc kilometrov prašných ciest na starom motocykli a predával maľované tekvicové nádoby, ktoré vyrába jeho žena, aby mal na živobytie. Počas svojich ciest našiel sedem detí, ktoré hľadali iné rodiny. Ale jeho vlastný syn je stále nezvestný. Jeho odhodlanie a odvaha neušli pozornosti čínskych médií a odozvu našiel v rodinách po celej krajine.

"Dôvod, prečo to robím, je veľmi prostý," povedal Kuo. "Cítim sa nesmierne previnilo za to, že som neustrážil vlastné dieťa. Keď som našiel tie deti iných ľudí, ich šťastie bolo ako zázrak. Tak si hovorím: Prečo by sa podobný zázrak nemohol stať aj mne?" Kuo Čung sa hral pred domom. Prišla k nemu cudzia žena a niekoľko minút s ním hovorila. Vytiahla vreckovku a utrela mu tvár. Krátko potom Kuo Čung zmizol.

Otec cítil, že jeho syna odviezli preč zo Šan-tungu, a tak začal pátrať v novinách po možných stopách, napísal tisíce listov na policajné stanice, priateľom a priateľom svojich priateľov po celej Číne. Ak dostal odpovede, za sľubnými stopami vyrazil na cesty na svojej motorke. Časť nezvestných čínskych detí uniesli a predali bezdetným párom;

Kuo verí, že jeho syn bol jedným z nich. Mužskí potomkovia sú v Číne zvlášť cenní, pretože podľa miestnej tradície práve na nich leží bremeno starostlivosti o rodičov. Internetová charitatívna skupina Baby Come Home vznikla na pomoc rodičom nezvestných detí. Kuo bol jedným z prvých, kto sa k nej v roku 2007 pripojil.

"Kuo pritom nie je najpozoruhodnejší prípad, aký tu máme," povedal zakladateľ charity Čang Pao-len. "Niektorí rodičia pátrajú po svojich deťoch 20 rokov, niektorí dokonca i 50 rokov. Iní za hľadanie utratili milióny jüanov. Počul som naozaj veľa pohnutých príbehov," dodal Čang.

"Všetko, o čo žiadam, je, aby polícia nedovolila registrovať deti s pochybným alebo nejasným pôvodom. Bez korupcie, ktorá umožňuje zapísať do registrov tieto deti, by k únosom nedochádzalo," tvrdí Kuo. Aj keď je jeho syn stále nezvestný, stále živí nádej, že je niekde v Číne a stále si pamätá svoj skutočný pôvod. Nikdy nebude príliš neskoro.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu