Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Uviazli v rieke plnej krokodílov!

Turisti na streche automobilu
Turisti na streche automobilu

BRISBANE - Ignorovanie turistického značenia sa nevypláca. Včera sa o tom presvedčili nemeckí turisti, ktorí v jednom z austrálskych národných parkov uviazli v rieke plnej krokodílov.

Skupina štyroch Nemcov na svojom aute kvôli ignorovaniu varovného značenia na svojom aute zapadli v Národnom parku Kakadu, západne od Queenslandu. Dvaja muži a dve ženy sa pokúšali prejsť sto metrov širokú rieku napriek tomu, že prechod cez ňu sa nachádzal pod vodou.

Spomínaná oblasť je známa tým, že sa v nej nakrúcal austrálsky film Krokodíl Dundee. Populárne miesto v uplynulých dňoch zaznamenalo výdatné zrážky, podľa polície mali preto turisti obrovské šťastie, že ich voda neodplavila preč.

"Niekoľko okoloidúcich ich varovalo, aby do rieky nevstupovali, pretože je v nej veľa krokodílov. Bohužiaľ ich neposlúchli a dopadlo to tak, že nakoniec zo strachu pred aligátormi vyliezli na strechu auta," hovorí policajtka Debbie Smithová, ktorá sa podieľala na ich záchrane. "Svoje životy vystavili zbytočnému riziku a okrem toho spôsobili menšie materiálne škody na policajnom vozidle," dodáva Smithová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu