Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Sex pred oltárom: Pastor sa vrhol na veriacu?

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

HAMBURG/BRATISLAVA – Nemeckom otriasol ďalší škandál v cirkvi! Hamburský pastor mal byť pre veriacich príkladom cnosti a pevnej vôle. Namiesto toho si jedno z Božích prikázaní vyložil po svojom. V kostole mal údajne sex s veriacou, kvôli čomu prišiel ženatý pastor Michael G. (49) o prácu.

Počas kázne na večernej bohoslužbe v evanjelickom kostole v Hamburgu-Altona citoval pastor Michael G. z luteránskej Biblie: „To, čo nechceš, aby robili tebe, nerob ani ty druhým.“

Na záver veriacim ponúkol červené víno a niečo pod zub. Viacerí ľudia v kostole zostali, medzi nimi aj členka cirkevného predstavenstva Susanne N. (32). Nevinné popíjanie sa však zrejme zmenilo na riadnu „opíjačku“. „Pastor nám víno stále dolieval,“ vyjadrila sa veriaca. Krátko po polnoci však v kostole zostali údajne len Michael G. a Susanne N.

„Chcela som ísť domov, no prišlo mi zle. Nemohla som sa udržať na nohách, krútila sa mi hlava,“ prezradila Susanne N. Sadla si na lavicu, zrazu sa jej zahmlilo pred očami. „Jeho nos sa zrazu objavil oproti mojej tvári. Niekto mi začal rozopínať nohavice. Neskôr som počula vzdychanie,“ pokračovala vo výpovedi. Viac si z toho večera údajne nepamätala.

Na druhý deň sa podľa vlastných slov Susanne N. prebudila na zemi v kostole medzi lavicami. „Podo mnou boli vankúše a tam dole som bola nahá. Nohavice aj nohavičky chýbali. Moje nohy boli zakryté rúchom farára, pričom on ležal za mnou.“ O pár dní neskôr poslal pastor veriacej viacero mailov, v ktorých sa jej za svoje správanie ospravedlňoval.

Napriek tomu sa rozhodla prípad nahlásiť predstavenému. Ten informoval políciu a farára Michaela G. prepustil z funkcie. To však nie je všetko. Polícia v tomto prípade vyšetruje podozrenie zo sexuálneho zneužitia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu