Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Syn nacistu mal ako kňaz 1000-krát zneužiť chlapca

Martin Bormann mladší v 60. rokoch
Martin Bormann mladší v 60. rokoch

VIEDEŇ - Martin Bormann, najstarší syn nacistického pohlavára, patrí medzi bývalých katolíckych kňazov, ktorí čelia obvineniu z fyzického trýznenia a pohlavného zneužívania chlapcov. Podľa rakúskeho magazínu Profil obvinil syna niekdajšieho tajomníka Adolfa Hitlera dnes 63-ročný muž, že ho Bormann sexuálne zneužíval v elitnom rádovom gymnáziu pri Salzburgu.

Právna zástupkyňa sa s obvinením voči Martinovi Bormannovi (80) mladšiemu obrátila na rakúsku Platformu postihnutých cirkevným násilím, ktorá združuje obete. V rozhovore s rozhlasovou stanicou Ö1 povedala, že zneužívanie jej mandantovi zničilo život. Údajne sa ťažko vyrovnáva s tým, že mu to vtedy neverili matka ani babička. Pritom stačilo, aby s ním zašli k lekárovi.

Muž, ktorého časopis Profil uvádza pod neúplným menom Victor M., vypovedal, že od neho Bormann vyžadoval orálny aj análny sex. Počas roka ho takto zneužil viac ako tisíckrát. "Nikto ti to nebude veriť," hovoril mu údajne.

Victor bol ako chlapec pokladaný za ťažko vychovatelného a tiež v dospelosti vraj nezvládal osobný ani profesionálny život. Nikdy sa však nepodrobil psychiatrickej liečbe. Naviac sa domnieval, že Bormann zahynul pri misionárskom pôsobení v africkom Kongu.

Muž údajne túži po ospravedlnení alebo aspoň po vedomí, že sa o prípade všetci dozvedia.

Profil hovoril i s niekoľkými jeho ďalšími spolužiakmi, ktorí vraveli o fyzickom násilí a vojenskom drile za kláštornom múrmi. Traja potvrdili, že vychovávateľ Bormann žiakov do krvi bil, jedného dokonca do bezvedomia. "Stále to ešte bolí. Vidíte, že pri rozprávaní roním slzy, aj keď som prekonal psychoterapiu," povedal bývalý chovanec internátu.

Vtedy tridsaťročný Bormann bol vraj zocelený športom, ješitný a tiež prchký a brutálny. Martin Bormann z rádu misionárov Najsvätejšieho srdca Ježišovho pred 40 rokmi vystúpil, aby sa mohol oženiť. Dnes žije v Nemecku. Rád uviedol, že o svojom niekdajšom členovi nevie nič okrem toho, že je ťažko chorý.

Bormann v rozhovore pre Profil povedal, že sa na dobu svojho pôsobenia v rakúskom kláštore nepamätá a nespomína si ani na Victora. Bývalý kňaz si nepamätá ani izbu, kde bol vtedy dvanásťročný chlapec údajne zneužívaný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu