Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Stredoškolák zastrelil zástupkyňu riaditeľa, potom seba

Polícia pred školou Millard South high v Omahe. Zobraziť galériu (4)
Polícia pred školou Millard South high v Omahe.

OMAHA - Mestom Omaha v americkej Nebraske v stredu otriasla tragédia na jednej z miestnych stredných škôl, kde študent (17) zastrelil zástupkyňu riaditeľa a neskôr spáchal samovraždu.

Tamojšie úrady útočníka identifikovali ako syna policajného detektíva, pričom odmietli špekulovať o jeho motívoch. Robert Butler Jr., ktorý školu navštevoval iba dva mesiace, počas vyučovania spustil paľbu a postrelil riaditeľa Curtisa Casa (45), ako aj jeho zástupkyňu Vicki Kasparovú (58). Tá po prevoze do nemocnice svojim zraneniam podľahla. Butler po útoku ušiel a zastrelil sa vo svojom aute, ktoré našli odstavené neďaleko školy. Streľba vyvolala paniku medzi ostatnými študentmi, ktorí sa ukryli v školskej kuchyni.

Butler až do novembra navštevoval strednú školu v meste Lincoln ležiacom približne 80 kilometrov juhozápadne od Omahy. Vo svojom poslednom príspevku na internetovej sieti Facebook varuje, že verejnosť sa dozvie o jeho "zlých" činoch, a obviňuje novú školu, že ho núti k násiliu. Butler sa taktiež ospravedlňuje a želá si, aby si ľudia pamätali, aký bol predtým, než zasiahol do "životov rodín". Butlerov bývalý spolužiak Conner Gerner ho opísal ako energického, zábavného a spoločenského. Nevlastný starý otec Robert Uribe si jeho konanie takisto nevie vysvetliť, keďže ho poznal ako zdvorilého mladíka a počas posledného stretnutia si nič zvláštne nevšimol. Podrobnosti o Butlerovom predošlom štúdiu predstavitelia strednej školy v Lincolne odmietli zverejniť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu