Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Riaditeľka školy zabila politika, mal ju znásilniť

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NAÍ DILLÍ - Zákonodarcu vo východoindickom štáte Bihár dnes bodnutím noža usmrtila žena, ktorá ho vlani obvinila zo sexuálneho obťažovania a znásilnenia. Informovali o tom indickí predstavitelia.

Radž Kišore Kesri (51) zo štátnej vládnej strany Bharatija Džanata (BJP) práve podával pohostenie pre všetkých priateľov a známych vo svojom dome vo východnom okrese Purnea, keď naňho Rupan Pathaková zaútočila nožom, ktorý mala ukrytý pod šálom. Bodla ho do brušnej dutiny a zákonodarca okamžite zomrel.

"Polícia a lekári potvrdili, že pán Kesri zomrel na mieste činu," uviedol okresný zákonodarca Udaj Singh novinárom. Páchateľka - riaditeľka školy - minulý rok obvinila Kesriho z toho, že ju znásilnil, ale neskôr obvinenia stiahla. Podľa policajného šéfa štátu Bihár Kesri pred štyrmi rokmi slávnostne otváral Pathakovej školu.

Kesriho priaznivci prítomní v dome ženu premohli a zbili. Polícia ju musela odviezť do nemocnice, kde ju hospitalizovali s vážnymi zraneniami. Nachádza sa v kritickom stave, informoval policajný šéf Biháru. Vysokopostavení predstavitelia hinduistickej nacionalistickej BJP odmietli obvinenia proti Kesrimu. Podľa ich slov boli obvinenia súčasťou "politického sprisahania" pred novembrovými komunálnymi voľbami.

Hlavný minister štátu Bihár Nitiš Kumar nariadil polícii vyšetrovanie zločinu a tiež posilnenie bezpečnosti zákonodarcov. Ženu už obvinili z vraždy. Bihár je pokladaný za štát, kde sa najmenej z celej Indie uplatňujú zákony.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu