Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Žena neskoro otvorila dvere, bodol ju do chrbta

ilustračné foto
ilustračné foto

BRNO - Na beštiu v ľudskej koži sa zmenil recidivista Ivo Červenka. Nepotreboval na to takmer žiadnu zámienku. Predvlani v marci brutálne zaútočil na svoju priateľku, a to len preto, že mu neotvorila dvere dostatočne skoro!

Ženu najprv zrazil na zem a bil ju. Keď mu povedala, že privolala políciu, zobral kuchynský nôž a bodol ju do chrbta. Spôsobil jej vážne poranenia, nezomrela len vďaka včasnej lekárskej pomoci. Červenka na súde priznal, že ženu niekoľkokrát udrel päsťou. Poprel však, že by ju úmyselne bodol.

Najvyšší súd mužovi, ktorý od svojich pätnástich rokov strávil 17 rokov za mrežami, neuveril. Podľa neho boli splnené všetky zákonné podmienky pre uloženie výnimočného trestu. Červenkovo dovolanie odmietol, a definitívne tak potvrdil výšku trestu vyrúbenú odvolacím vrchným súdom.

Za pokus o vraždu si odpyká 20 rokov vo väzení. Nebude to preňho žiadna novinka. Väčšinou bol odsúdený za majetkovú trestnú činnosť. V roku 1999 súd poslal Červenku do väzenia za to, že sa pokúsil ubiť a ukopať svoju vtedajšiu priateľku. Na slobodu vyšiel predvlani na konci januára, teda zhruba dva mesiace pred útokom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu