Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Vylúpili banku cez 30-metrový podzemný tunel

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BUENOS AIRES - Zlodeji v Argentíne použili 30-metrový vetraný a osvetlený tunel na vylúpenie banky, kde vyprázdnili 140 bezpečnostných vkladných schránok. Informovali o tom dnes miestne úrady.

Polícia uviedla, že traja zlodeji sa počas silvestrovskej noci dostali do pobočky štátneho peňažného domu Banco Provincia na predmestí Buenos Aires. Strávili tam celý víkend, počas ktorého bola banka zatvorená, a vyprázdnili približne 130-140 schránok z celkového počtu 1408 skriniek, ktoré tamojšia pobočka má. Že došlo k lúpeži zistili pracovníci banky až v pondelok, keď sa po novoročnom víkende vrátili do práce.
      
Predstavitelia banky nevedeli, aký lup si zlodeji odniesli, pretože klienti nie sú povinní informovať banku o tom, čo si do bezpečnostných schránok ukladajú.
      
Zlodeji sa do banky dostali tunelom zo susednej budovy, ktorú si podľa vyšetrovateľov prenajali v júni 2010.
      
Ako uviedol prokurátor, tunel mal osvetlenie, ventiláciu a oporný systém. "Je to skutočne úchvatné dielo," uviedol prokurátor. Zároveň nevylúčil, že zlodeji mali komplicov v banke.
      
Pred bankou sa v pondelok na protest zhromaždili stovky klientov, ktorí zablokovali ulici a dožadovali sa vrátenia svojich úspor.
      
Viceprezident banky vo vysielaní televíznej stanice C5N ubezpečil klientov, že ich vklady sú ochránené.
      
Mnoho Argentínčanov uprednostňuje ukladanie svojho majetku do bezpečnostných schránok v bankách po tom, ako ľudia prišli o veľkú časť úspor v bankách v čase vysokej inflácie a finančnej krízy v roku 2001.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu