Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Lupič, ktorý strelil zamestnankyňu banky, polícii uniká

Lupič z banky v Dúbravke
Lupič z banky v Dúbravke

BRATISLAVA - Neznámeho muža, ktorý pred vyše mesiacom oblečený v rifliach a tmavej mikine s kapucňou a v kukle vylúpil pobočku banky v bratislavskej Dúbravke, polícia stále nechytila. Po incidente skončila so strelným poranením zamestnankyňa banky.

"V tomto prípade vyšetrovanie naďalej pokračuje, preto nie je možné poskytnúť bližšie informácie," povedal hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave František Peczár. Lupič si 8. novembra okolo šiestej večer odniesol z banky 7340 eur. UniCredit Bank, ktorej pobočka patrila, vypísala odmenu 15.000 eur za informácie, ktoré by pomohli k jeho dolapeniu.
      
Generálny riaditeľ banky Jozef Barta deň po lúpeži informoval, že páchateľ bol veľmi agresívny. Neznámy muž mal vtedy pristúpiť k pracovníčke banky, povedať, čo chce a začať odpočítavať od desať. Pracovníčka sa vraj zľakla, zostala chvíľu stáť, na čo lúpežník vystrelil už pri čísle sedem. Potom mal prejsť k druhej pracovníčke a znovu rátať. Tá mu už peniaze dala. "S našou zamestnankyňou sme v kontakte, v tomto čase je v domácom ošetrení, zúčastňuje sa na rehabilitačnom procese," povedala v piatok (17.12.) hovorkyňa banky Zuzana Ďuďáková.
      
Páchateľ je vysoký 180 cm, mal oblečenú šedo-zelenú mikinu, cez plece mal obdĺžnikovú čierno-bielu tašku. Všetky informácie o páchateľovi treba nahlásiť na polícii.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu