Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

New York sa pripravuje na prudkú snehovú búrku

ilustračné foto
ilustračné foto

WASHINGTON - Na východnom pobreží Spojených štátov očakávajú s príchodom zlého počasia aj prudkú snehovú búrku a zhruba 30 centimetrov nového snehu v metropole New York a v štátoch Nového Anglicka.

Americké aerolínie dnes v očakávaní búrky zrušili stovky letov na letiskách v pásme pozdĺž východného pobrežia, vrátane newyorského letiska Johna F. Kennedyho a letiska Newark.

V oblasti Washingtonu D.C. sa správcovia komunikácií pripravili na avizované sneženie a doplnili 200 posypových vozidiel, pluhy a ďalšiu techniku, aby zvládli nový sneh.

Meteorológovia vydali nadnes a na pondelok výstrahu pred blizardom pre mesto New York. Očakáva sa 28 až 41 centimetrov nového snehu. Sneženie a silný vietor by mali miestami znížiť viditeľnosť na nulu.

Výstraha pred blizardom dnes platila aj pre Rhode Island a väčšinu východnej časti amerického štátu Massachusetts vrátane Bostonu. Tu by malo nasnežiť 38 až 51 centimetrov.

V skorých ranných hodinách miestneho času vyhlásili núdzový stav v amerických štátoch Maryland, Virgínia a Severná Karolína. Vo Virgínii štátne železnice zrušili niekoľko vlakov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu