Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Na východe kalamita, na západe lavíny blata

Zasnežený New York Zobraziť galériu (9)
Zasnežený New York

NEW YORK - Snehové búrky, ktoré dnes zasiahli východné pobrežie Spojených štátov, spôsobili dopravnú kalamitu ako v leteckej, tak v pozemnej doprave.

V New Yorku napadalo až 38 centimetrov snehu, v Bostone 22 centimetrov, zasiahnutý je ale celý pás pobrežia od Floridy po Massachusetts. Letiská v New Yorku, Filadelfii a Bostone museli zrušiť stovky letov. V troch štátoch pri atlantickom pobreží dnes vyhlásili stav núdze.

Varovanie pred víchricou vydala meteorologická služba pre východ USA s platnosťou až do pondelka. Vo Washingtone mestská správa povolala na mimoriadnu zmenu 200 sypačov.

Počasie spôsobuje problémy aj v Kalifornii. Prívalové dažde majú na svedomí škody najmä východne od Los Angeles. Stovky ľudí nemohli stráviť Vianoce vo svojich domovoch kvôli lavínam bahna. Situácia sa zhoršila po tom, čo v sobotu začalo znovu pršať, napísala agentúra DPA.

V povodňových vlnách nesúcich bahno mizli zaparkované autá a niekedy aj domy. Zničený bol aj rad ovocných plantáží. Jedna vodička prišla o život, keď vlna bahna spláchla jej auto do rieky. Počet zranených zatiaľ nie je známy.

Bahno zablokovalo dopravu na viacerých diaľniciach, prerušené bolo železničné spojenie medzi Los Angeles a San Diegom. Vyčistenie bahna z ulíc obcí bude trvať niekoľko dní, oznámili miestne úrady. Podľa odborníkov môže celková škoda dosiahnuť stovky miliónov dolárov.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu