Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

V Paríži budú mať tisíce ľudí Vianoce na letisku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PARÍŽ - Asi 2000 ľudí uviazlo v noci na dnes na parížskom letisku Roissy-Charles de Gaulle, pretože ich lety boli kvôli zlému počasiu zrušené. Ministerka dopravy Nathalie Kosciusko-Morizetová oznámila agentúre AFP, že sú na letisku pre cestujúcich pripravené lehátka a prikrývky.

"Kvôli problémom s rozmrazovaním lietadiel bolo zrušených 58 letov," povedala ministerka. Meškanie mnohých spojov sa predlžuje kvôli technickým problémom a ťažkému snehu. "58 letov, to znamená 6000 až 7000 pasažierov. Z nich 2000 bolo v piatok o 1:30 na letisku," povedala Kosciusko-Morizetová, ktorá sa o polnoci osobne na Roissy vydala. Odhadla, že polka z 6000 ľudí, ktorým lietadlo neletelo vo štvrtok, sa do lietadiel nedostane ani dnes.

V priestoroch Roissy, čo je tretie najväčšie letisko Európy, je prichystaných asi 800 ležadiel a tisíce prikrývok. Vedenie letiska vyzýva cestujúcich, aby sa o svojich spojoch informovali skôr, než sa na Roissy vydajú.

"V každom prípade bude doprava veľmi narušená, spoje budú možno rušené," povedala ministerka.

Riadenie letovej prevádzky (DGAC) preventívne zrušilo polovicu letov, ktoré mali byť z Roissy vypravené do dnes 13:00. Meteorologická služba hlási aj na dnešok mráz a na letisku sa nedostáva rozmrazovacích prostriedkov.

DGAC už vo štvrtok z toho istého dôvodu požiadalo letecké spoločnosti, aby z preventívnych dôvodov odvolali pätinu svojich letov. Vo štvrtok večer bolo z Roissy oneskorených 60 spojov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu