Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dieťa malo po príchode na svet 4,3 promile!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

BRATISLAVA/VARŠAVA – Alkoholickí rekordéri zvyknú z času na čas prekvapiť, čo však predviedla tehotná žena v Poľsku prekonalo naozaj všetkých. Opitá Maria Sz. (31) rodila so 4,1 promile alkoholu v krvi! Dieťa sa narodilo dokonca s 4,27 promile! Na svet prišlo v 30. týždni tehotenstva v ťažkom stave.

Dieťa, ktoré úrady bližšie neidentifikovali, sa narodilo ešte koncom júla v gdyňskej nemocnici a o spitej rodičke lekári okamžite informovali prokuratúru. „Taká koncetrácia alkoholu v krvi mala za následok ťažkú otravu alkoholom,“ konštatovala hovorkyňa prokuratúry Grażyna Wawryniuk. Hladinu alkoholu pritom označila za smrteľnú aj pre priemerného dospelého človeka. „Život novorodenca bol bezprostredne ohrozený,“ dodala.

Šokujúci pôrod sa skončí pred súdom, matku vinia z ohrozenia zdravia a života dieťaťa. V priebehu vyšetrovania naviac vyšlo najavo, že v roku 2007 Maria použila sfalšované potvrdenie o zamestnaní, len aby získala mobilný telefón. Hrozí jej tak až osem rokov vo väzení. Informoval o tom poľský portál tvn24.pl.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu