Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Kalamita v Nemecku a Rakúsku, pri nehode zahynula Slovenka!

Traktor  čistí cestu od snehu v Rakúsku
Traktor čistí cestu od snehu v Rakúsku

BERLÍN - Husté sneženie, ktoré bolo včera obzvlášť intenzívne v Česku, Nemecku a Rakúsku, si počas dňa niekoľkokrát vynútilo dočasné uzavretie nemeckej diaľnice A17 medzi Drážďanmi a českou hranicou. Na východe Nemecka si sneh vyžiadal rad dopravných nehôd. Podobná situácia sa vytvorila aj v Rakúsku, kde pri havárii zahynula Slovenka.

V nemeckých spolkových krajinách Durínsko a Meklenbursko-Predné Pomoransko sa pri dopravných nehodách najmenej šesť ľudí vážne zranilo. Oneskorenia začínajú v Nemecku opäť aj v leteckej doprave. Najhoršia je situácia v Sasku. Včera pred siedmou ráno uzavreli diaľnicu z Drážďan v smere na Prahu, v dôsledku toho potom uzavrela posledný úsek nadväzujúcej diaľnice D8 cez Krušné hory aj česká strana. Diaľnica bola na oboch stranách spojazdnená až popoludní.

Nemecké železnice kvôli snehu rušili regionálne vlakové spoje v regiónoch pri hranici s Poľskom, ale aj medzi Drážďanmi a podkrušnohorským mestom Zwickau. Vážna nehoda s tromi ťažkými zraneniami sa stala na diaľnici A20 pri severonemeckom Neubrandenburg, kde dodávka zrazila z vozovky osobné auto. Ráno bola v jednom úseku úplne uzatvorená aj diaľnica A4 medzi Drážďanmi a Erfurtom potom, čo kamión prerazil zvodidlá.

Mnoho letov zrušili alebo štartovali s oneskorením na letiskách v Mníchove, Drážďanoch a Lipsku. V Berlíne, kde tiež snežilo celú noc, viazne prevádzka električiek. Severné Porýnie-Vestfálsko na západe Nemecka hlási len zo včera viac ako 700 dopravných nehôd, pri ktorých bolo zranených takmer 30 ľudí, z toho dvaja vážne. V regióne Spessart dostal šmyk linkový autobus a narazil plnou silou do domu. Zahynuli vodič a jeden z cestujúcich, deväť ďalších utrpelo šok.
    
Vodiči by mali byť trpezliví aj pri prejazde cez Rakúsko. Kalamitná situácia sa vytvorila hlavne na východe krajiny. Na Južnej diaľnici A2 z Viedne na Graz sa v niektorých úsekoch autá dokázali predierať snehovou nádielkou len krokom, pri Viedni táto situácia vznikla na úseku dlhom 25 kilometrov. Servisná služba autoklubov vyslobodzovala veľa vozidiel, ďalším v mraze zlyhali akumulátory a vôbec nenaštartujú.
    
Pri nehode pri dolnorakúskej obci Prinzendorf zahynula včera popoludní Slovenka (48). Auto, ktoré šoféroval Slovák (60) dostalo šmyk a zrazilo sa čelne s protiidúcim kamiónom. Vodič a ďalšia spolujazdkyňa (61) zo Slovenska, rovnako ako vodič (41) kamiónu, boli so zraneniami prevezení do nemocnice v Mistelbachu, napísala APA.
    
Problémy majú ale aj regióny na severe a západe alpskej republiky. Na západnej diaľnici z Viedne na Linz uviazla dodávka a jej vodiča, ktorý vystúpil, zrazilo iné auto. Muž bol s ťažkým zranením prevezený do nemocnice. Kvôli zdvihnutej hladine Moravy je uzavretý hraničný priechod na Slovensko pri obci Angern.
    
Vo Viedni narúša sneh mestskú dopravu, vrátane električiek. Niektoré linky museli skrátiť trasu, pretože ich konečné stanice zostali zasypané.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu