Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

SHMÚ varuje pred snehovými jazykmi a závejmi

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Meteorológovia upozorňujú pred možnou tvorbou snehových jazykov a závejov na západe Slovenska. Pre Záhorie a región Podunajskej nížiny vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) v tejto súvislosti výstrahu 1. stupňa.

Podľa Slovenskej správy ciest sú všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na Slovensku zjazdné. Povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, na D1 v km 0-27, 91-145 a na R3 v oblasti Sedliacka Dubová a Trstená sa nachádza na vozovke kašovitý sneh do hrúbky 1 cm.

Zjazdné sú aj cesty I., II. a III. triedy, v južnej oblasti stredného a východného Slovenska sú cesty prevažne suché, v západnej oblasti Slovenska, v hornatejších oblastiach, na severe a krajnom východe Slovenska sú zväčša pokryté vrstvou čerstvého až kašovitého snehu do 3 cm. Vo vyšších polohách je na vozovkách vrstva utlačeného snehu do 5 cm, na Orave na cestách III. triedy až 10 cm.

Ako ďalej informuje správa ciest na svojej internetovej stránke, na väčšine horských priechodov je na vozovkách vrstva kašovitého až utlačeného snehu hrúbky do 5 cm. Horské priechody Branisko, Čertovica, Pusté Pole, Vernár, Soroška, Ďurďošík a Dargov majú povrch vozoviek suchý až vlhký.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu