Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Snehová búrka v USA si vyžiadala 15 obetí

Snehová búrka v Ohiu
Snehová búrka v Ohiu

LAPORTE - Snehová búrka sužujúca v posledných dňoch stredozápad USA si vyžiadala najmenej 15 ľudských životov. Viac ako sto automobilov uviazlo v snehových prívaloch v americkom štáte Indiana, oznámila dnes agentúra AP.

Niektorí z postihnutých zostali v mrazivých teplotách uväznení vo svojich autách aj 12 hodín. Úrady však nevedia, koľko ľudí presne snehová víchrica na diaľnici v oblasti Valparaiso zablokovala. Niekoľko úsekov na dvoch diaľniciach bolo uzavretých. Vietor tu dosahoval rýchlosť 48 kilometrov za hodinu.

Úrady v LaPorte a Porter vyzvali vodičov, aby sa nevydávali na cestu. Pluhy síce permanentne odstraňujú sneh z vozoviek, ale vietor ich za nimi hneď zase zanáša ďalšiou dávkou snehu, upozornil hovorca diaľničnej správy Jim Pinkerton.

Snehová kalamita v stredozápadnom štáte Indiana trvá už od piatkovej noci. Husté sneženie zažilo Ohio, Pensylvánia a tiež New York. V niektorých oblastiach napadlo 60 centimetrov snehu.

V štyroch štátoch zaregistrovali 15 úmrtí v dôsledku zlého počasia. Osem ľudí prišlo o život pri dopravných nehodách. Snežný pluh zachytil a usmrtil muža (79), ktorý odhrabával sneh na konci svojej príjazdovej cesty vo Wisconsine. Pri odpratávaní snehu zahynuli aj štyria muži v Michigane a jeden v Minnesote.
    
Vo Wisconsine tiež prišiel o život muž, na ktorého sa zrútila plechová šopa aj s metrovou vrstvou snehu.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu