Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Zatkli hackera (16), mal útočiť na stránky MasterCard

Ilustračné foto
Ilustračné foto

HAAG - V Holandsku zatkli hackera (16) podozrivého z útokov na stránky spoločností MasterCard a Visa. Informovali o tom vo štvrtok miestne úrady.

Tieto útoky boli zrejme odvetou voči kartovým spoločnostiam MasterCard a Visa za to, že nedávno zastavili prevod darov pre stránku WikiLeaks. Tá zverejnila dôverné americké diplomatické depeše. Podľa správy v holandskom denníku De Volkskrant sa tínedžer k činu priznal.

Polícia sa domnieva, že patrí k väčšej skupine hackerov, ktorá je pod drobnohľadom vyšetrovateľov. Hackerovi, ktorý má dnes predstúpiť pred súd v Rotterdame, zhabali niekoľko počítačov a USB pamäťových zariadení. Skupine nazývajúcej sa Anonymous, v ktorej je zatiaľ neznámy počet proticenzúrnych hackerov, sa zatiaľ podarilo dočasne vyradiť z prevádzky stránky MasterCard a Visa.

Minister spravodlivosti USA Eric Holder vo štvrtok uviedol, že americké úrady preverujú počítačové útoky proti spoločnostiam, ktoré sa stali terčom útokov hackerov podporujúcich stránku WikiLeaks. Holder opätovne odsúdil WikiLeaks za zverejňovanie utajovaných dokumentov s tým, že vyšetrovanie ministerstva spravodlivosti vo veci najnovšieho publikovania stoviek dôverných diplomatických depeší pokračuje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu