Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Zima si pripísala ďalšie 2 obete, v Prahe umrzlo už 9 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Mrazivé počasie v Prahe si vyžiadalo zrejme ďalšie dve ľudské obete. V noci na dnešok zomrela žena v lesoparku na pražskom Jarove. Ešte v sobotu večer našli mŕtveho muža v centre Prahy.

Od štvrtka zahynulo v metropole už šesť ľudí pravdepodobne na následky podchladenia, od polovice októbra dohromady deväť. Informoval o tom hovorca pražských policajtov Tomáš Hulan.

Krátko po polnoci zomrela v parku na Malešickej ulici za železničnou traťou žena (54). Lekár už nedokázal pomôcť ani mužovi, ktorého našli v sobotu okolo 19:00 v kríkoch na Palachovom námestí, povedal Hulan. Obaja podľa prvých informácií lekárov zomreli na podchladenie. Rovnaký osud stretol aj zhruba 50-ročného muža, zrejme bezdomovca, ktorého telo bolo nájdené v sobotu skoro ráno vedľa predajne v Prahe-Libni.

Zrejme mrazivé počasie a tiež alkohol zabilo už v piatok muža (42), ktorý ležal pri vchode do metra Zličín. Ďalších dvoch mŕtvych našli v Prahe vo štvrtok. Presnú príčinu všetkých úmrtí budú lekári poznať až po pitve, povedala hovorkyňa pražských záchranárov Jiřina Ernestová.

Pražskí strážnici od piatka kvôli silným mrazom častejšie kontrolujú miesta, na ktorých prebývajú bezdomovci. Zameriavajú sa predovšetkým na opustené objekty, chatové kolónie a provizórne prístrešky.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu