Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Japonsko zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 6,6

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TOKIO - Silné zemetrasenie s magnitúdou 6,6 zasiahlo v utorok Boninské ostrovy v južnej časti Japonska, informoval Úrad pre geologický prieskum Spojených štátov amerických (USGS). Otrasy pocítili aj obyvatelia Tokia, ktoré je vzdialené viac ako 800 kilometrov. Úrady však výstrahu pred vlnami tsunami nevyhlásili.

Zemetrasenie zasiahlo oblasť, ktorá leží 337 kilometrov severozápadne od Čiči-šima v odľahlom regióne Boninských ostrovov o 12.24 miestneho času (4.24 SEČ). Otrasy vychádzali z hĺbky 478 kilometrov, uviedol USGS. Zatiaľ neboli hlásené žiadne zranenia či škody spôsobené zemetrasením.

Japonskí meteorológovia rovnako určili, že epicentrum zemetrasenia sa nachádzalo v spomínaných ostrovoch, ktoré domáci volajú Ogasawara, vo vzdialenosti 808 kilometrov od hlavného mesta. Potvrdili aj to, že otrasy pocítili aj obyvatelia Tokia.

Okolo 20 percent najsilnejších zemetrasení zasahuje Japonsko, ktoré leží na takzvanom tichomorskom Ohnivom kruhu. V roku 1995 otrasy s magnitúdou 7,2 zasiahli západné mesto Kobe, kde o život prišlo 6 400 ľudí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu