Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Nakazil sa v školskej jedálni, o dva týždne zomrel!

Mason Jones Zobraziť galériu (3)
Mason Jones

NEWPORT - To, čo prežíval päťročný chlapec z južného Walesu krátko pred svojou smrťou, si vie asi len málokto predstaviť. V školskej jedálni sa totiž nakazil nebezpečnou baktériou, kvôli ktorej sa v posledných chvíľach svojho krátkeho života zmietal v mukách a agónii.

Malý Mason Jones si v septembri v roku 2005 pochutnával na údenej šunke a moriakovi, netušiac, že mäso, ktoré škole dodával miestny mäsiar, ho doslova privedie do hrobu.

Podľa jeho matky Sharon sa ešte v ten deň synov zdravotný stav rapídne zhoršil. Chlapec trpel silnými bolesťami brucha a hlavy, jeho pokožka zožltla a veľmi sa potil. Začal mať dokonca halucinácie a tvrdil, že okolo seba vidí žaby a slimáky. Matka mu podala liek na utíšenie bolesti, vôbec však nezabral.

Na druhý deň Masona hospitalizovali, lekári mu však pomôcť už bohužiaľ nedokázali. Dva týždne po tom, ako skonzumoval kontaminované mäso, mu zlyhali obličky a zomrel. Stal sa obeťou baktérie E.coli, ktorá v Británii za posledné roky zabila už 160 detí a dospelých.

Dodávateľa mäsových výrobkov Williama Tudora (56), ktorý zásoboval ešte ďalších 43 škôl a zariadení poskytujúcich sociálnu starostlivosť, odsúdili za nedodržanie hygienických predpisov na jeden rok nepodmienečne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu