Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Nevlastnú dcéru znásilňoval takmer rok, matka jej neverila

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

PLZEŇ - Dievčatko (10) jej nevlastný otec (43) znásilňoval pravidelne, každé tri dni. Pri spoločnom kúpaní žiadal, aby ho uspokojovala, a to aj pod hrozbou násilia. Proti jej vôli jej napríklad pritlačil hlavu k pohlavnému údu a žiadal, aby mu ho ústami sala. Matka školáčke neverila, vraj si všetko vymýšľa.

Prípadom sa začala polícia zaoberať tento rok na jar, keď sa dievča zverilo babičke. "Otec" ju mal zneužívať opakovane od marca 2009 do tohtoročného februára. Ten jej slová odmietol, obvinenia označil za nezmyselné. Rovnako reagovala aj matka dievčaťa, ktorá na súde naznačila, že by dievča mohla byť navedené.

Súd sa tak dôkladne zaoberal vierohodnosťou výpovede školáčky. Tá podrobne opísala situácie, ku ktorým dochádzalo. Dieťa tiež starostlivo preskúmala znalkyňa, z dvoch jej posudkov vyplynulo, že dievča je priemerným dieťaťom svojho veku.

"Všeobecná vierohodnosť je u nej podľa posudku veľmi dobrá, rovnako tak i konkrétna vierohodnosť. Súd nemá dôvod maloletej neveriť," uviedol sudca Tomáš Bouček.

Súdu pomohli aj výpovede ďalších členov rodiny. Sestra a babička školáčky uviedli, že matka sa o dcéru príliš nezaujímala. "Snažila sa tiež dcéru stavať do horšieho svetla, než je. Popisovala ju ako neovládateľnú, so zlými povahovými črtami. To ale vyvrátila znalkyňa-psychologička," dodal Bouček.

Že by s dievčaťom boli problémy, poprela aj jej triedna učiteľka. To, že sa matka dievčaťa postavila za partnera, je podľa znalcov modelovým príkladom, kedy sa žena snaží zachrániť vzťah hroziaci rozpadom.

Pred súdom neobstála ani verzia o tom, že dievča naviedla teta, ktorá sa o ňu usilovala. Tá totiž netrvá na zverení dieťaťa do starostlivosti, pretože o dievča prejavil záujem jej pokrvný otec.

Dôvodom, prečo dievča vec neoznámilo skôr, bol podľa súdu strach z nevlastného otca i nezáujem matky, ktorá sa doma venovala hlavne počítačovým hrám a komunikácii s priateľmi na internete.

U odsúdeného znalci nezistili žiadnu sexuálnu deviáciu, svojím konaním voči nevlastnej dcére si vraj nahrádzal zvýšenú sexuálnu potrebu, ktorú nedokázal uspokojiť inak. Za znásilnenie mu napokon krajský súd vymeral sedem rokov väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu