Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Pokúšal sa vydierať rodičov zmiznutej Aničky (9)

Anna Janatková
Anna Janatková

OSTRAVA - Ostravská polícia vypátrala a obvinila muža (31) z Ostravy, ktorý je podozrivý z toho, že sa pokúsil vydierať rodičov nezvestnej Aničky (9) z Prahy. Údajne od nich žiadal peniaze a tiež sa vyhrážal, že dievčaku ublíži. Polícia ho stíha na slobode. Muž sa k činu priznal, hrozí mu väzenie v dĺžke šesť mesiacov až štyri roky alebo peňažný trest. Oznámila to dnes hovorkyňa ostravskej polície Gabriela Holčáková.

Je to jeden z dvoch prípadov vydierania, ktorý policajti začali preverovať v súvislosti s výzvou rodičov nezvestného dievčatka. Otec a matka dievčatka minulý týždeň ponúkli odmenu 3,5 milióna korún tomu, kto dievča zachráni, alebo za informácie vedúce k človeku, ktorý stojí za jej zmiznutím. Na uvedené telefónne číslo však začali podľa polície volať aj ľudia, ktorí chcú na nešťastí zbohatnúť - za informácie požadovali peniaze.
    
"Tridsaťjeden ročný muž z Ostravy je podozrivý, že po uverejnení výzvy otca nezvestnej prípadným svedkom zaslal na mobilný telefón rodiny niekoľko krátkych textových správ počas troch dní a žiadal finančnú hotovosť, pričom sa tiež vyhrážal násilím na dievčati, v prípade nesplnenia stanovených požiadaviek," informovala hovorkyňa Holčáková.
    
Dievčatko zmizlo 13. októbra v pražskej Troji. Naposledy bola videná v ulici Pod písečnou, kadiaľ sa vracala zo školy. Od tej doby pátrali po dievčatku každý deň desiatky policajtov, mestských strážnikov aj vojakov, hasičov a psovodov. V Troji sa ale našiel len jej batoh a fľaša s pitím, neskôr sa v prehľadávanej oblasti našli kľúče, ktoré dievčaťu údajne tiež patrili.
    
Pražská polícia v súvislosti so zmiznutím dievčaťa stíha muža (41), kriminalisti ho koncom októbra obvinili z trestného činu zbavenia osobnej slobody. Muž je vyšetrovaný na slobode, súd neakceptoval návrh na uvalenie väzby. Podľa skorších informácií polícii sa k činu nepriznal, kriminalisti proti nemu majú len nepriame dôkazy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu